Minister, Skat og politi skal stoppe fusk med gødning

(EFFEKTIVT LANDBRUG) Hans Chr. Schmidt blæser til angreb mod landbrugets illegale import af gødning fra Tyskland. Gæmelke hilser initiativet velkommen, men forventer ikke de store fangster.

Nu er det slut med den høflige dialog. Fødevareminister Hans Christian Schmidt (V) blæste efter et samråd i fødevareudvalget i går til angreb mod landbrugets påståede illegale import af gødning fra Tyskland. Et angreb, der består af samkøring af oplysninger Fødevare- og Skatteministeriet imellem samt øget vejkontrol fra politiet.

Peter Gæmelke byder tiltaget velkommen.

- Jeg synes, det er fint, at de laver en kampagne. Det der er ødelæggende for landbruget, er de vedvarende rygter, om at det sker. Nu kan vi én gang for alle få slået fast, om det foregår eller ej. Hvis der ikke findes noget ulovligt, er det godt, og hvis der gør, må de pågældende landmænd stå til ansvar, siger Peter Gæmelke til Effektivt Landbrug, og nævner i samme åndedrag, at han ikke forventer, der vil blive fundet særlig meget.

Efter samrådet efterlyste Hans Christian Schmidt ligeledes, at landbruget også selv tager fat og får ryddet op i egne rækker. Noget Peter Gæmelke mener, der allerede er prøvet på.

- Jeg nævnte det allerede for to år siden i min beretning, og igen her i sommerferien tog jeg kraftigt afstand fra det. Samrådet havde vel slet ikke fundet sted, hvis jeg ikke havde nævnt det. Men jeg er jo ikke en myndighed og kan ikke gøre meget mere, så lad os få sat kampagne i gang, så vi kan se, om der reelt er et problem, siger Peter Gæmelke.

Læs også