Kødskandaler giver travlhed i økologisk gårdbutik
(LANDBRUG FYN) De mange kødskandaler giver travlhed i mange gårdbutikker. Kunderne vil have kød af ordentlig kvalitet.
Fryserne er næsten tomme.
Det er situationen i Fårehavegård Butikken ved Svendborg, hvor Majbritt Nielsen siden 2000 har solgt økologisk kød til kunderne. Den seneste tids kødskandaler har bragt nye ansigter ind i gårdbutikken ved Svendborg. Og det kan hun godt forstå.
- Man ryster på hovedet af det, der sker. Det er utroligt, at der er så meget »hul« i kontrolsystemet, og at virksomhederne ikke har så meget moral, at de lader være med at sælge gammelt kød. Det er ikke rart at tænke på, siger Majbritt Nielsen, der gennem de seneste måneder har fået reduceret udvalget i butikkens to kummefrysere til et godt stykke under »daglig vande« på grund af den øgede kundetilstrømning.
- Jeg har stort set udsolgt. Og det er ikke sådan lige at drøne til slagteren og få slagtet. Der en ventetid. Og kødet skal modne. Så det tager noget tid, inden jeg kan få fyldt fryserne op igen, siger Majbritt Nielsen, som vurderer, at kødskandalerne meget vel kan være det, der giver kunderne det sidste skub hen imod nye indkøbsformer. Hun annoncerer nemlig stort set ikke.
- Jeg må lægge øre til mange historier, hvor folk beklager sig over det kød, de møder i supermarkedernes kølediske. Det er lidt af et lotterispil, hvad man får ned i indkøbskurven. Derfor kommer de her, fordi de som de siger: Nu vil vi ud og have noget ordentligt kød, fortæller Majbritt Nielsen.