Land og by er gensidigt afhængige

(LANDBRUG SYD) Åbningen af Det Sønderjyske Fællesdyrskue stod i samarbejdets navn. By og land kan ikke undvære hinanden.

Det var en glad viceborgmester Martin Buus Madsen, Aabenraa, der i dag kunne slå dørene op til Det Sønderjyske Fællesdyrskue i Aabenraa.

- Jeg er glad for de mange positive relationer, der er mellem Fælleskuet og byen Aabenraa og glad for det langvarige samarbejde, vi har haft, sagde viceborgmesteren.

Viceborgmesteren kom derefter ind på de igangværende strukturændringer:

- I landbruget har I kendt til strukturændringer længe. Det har vi nu også fået lært! Og i den nye Aabenraa Kommune vil landbruget udgøre en stor del af erhvervsgrundlaget. Derfor vi Aabenraa også i fremtiden være et naturligt hjemsted for Fællesskuet.

Herefter var det landbrugets egen repræsentant, der tog ordet:

- Det er et imponerende syn med alle de mange udstillere af dyr og maskiner. På pladsen her er der i årets løb mange, store arrangementer, men i folkemunde hedder pladsen aldrig andet end Dyrskuepladsen. Det kan vi godt være lidt stolte af, sagde formanden for Fællesskuet, Jørgen Popp Petersen.

Imens strømmede børn og andre ind fra alle verdenshjørner, og formanden undlod dog heller ikke at nævne vigtigheden og afhængigheden land og by imellem.

- Vi er alle afhængige af landbruget. Men vi må huske på, at vi kun har en plads i samfundet, hvis vi kan tilvejebringe gode arbejdspladser og bæredygtig udvikling, sagde Jørgen Popp Petersen.

Læs også