Flere dyr på skue

(LANDBRUG SYD) Dyrskuet i Aabenraa præsenterer i år flere dyr end de seneste år – især heste og malkekvæg er i fremgang

Har dyrskuerne en fremtid? Det spørgsmål er blevet stillet gennem nogle år, men dyrskuet i Aabenraa maner nu alt pessimismen til jorden – svaret er et klart ja.

- Med vigende tendens gennem de senere år med hensyn til tilmelding af dyr er det meget opløftende - såvel for skuet i år som for kommende år - at der er sket en stor stigning i antal tilmeldte dyr i år, lyder det fra skuets sekretær, Povl Solmer Frank.

- Med flere end 400 tilmeldte dyr fordelt på 31 racer giver det de besøgende en enestående lejlighed til at stifte bekendtskab med den mangfoldighed, der er kendetegnende for husdyrhold i Sønderjylland, konstaterer Povl Solmer Frank.

Fremgangen er kommet inden for heste og malkekvæg, hvor der både er flere udstillere og flere dyr tilmeldt årets skue. Opgørelsen fra Povl Solmer Frank viser, at der på malkekvægssiden i år deltager 213 dyr fordelt på 41 producenter mod kun 144 dyr og 29 udstillere i fjor.

Hos hestene udstilles 91 dyr mod 65 i 2004. 71 udstillere – det største antal nogensinde - er med i år, mens der kun var 51 i fjor. Der kommer 74 stk. kødkvæg, 32 får og otte geder.

Fire malkekvægsracer deltager på årets skue, og den procentuelt største stigning i antal tilmeldte dyr er kommet hos Dansk Jersey, hvor der i fjor deltog 18 dyr fra seks besætninger, men det er i år ændret til 46 dyr fra 12 udstillere.

- Her har der været en ildsjæl rundt og skubbe lidt til, og det er tydeligt, at det har hjulpet, siger en tilfreds Povl Solmer Frank.

Den største malkekvægsrace er dog som ventet Dansk Holstein/SDM med 129 dyr fra 21 udstillere.

10 forskellige racer kødkvæg deltager på skuet i Aabenraa. Det giver 74 dyr med Limousine som topscorer med 19 dyr efterfulgt af Charolais og Hereford.

På hestesiden kommer der flest Dansk Varmblod med 17 efterfulgte af de jyske heste med 16.

Læs også