Dyrskue for land og by

(LANDBRUG SYD) Det sønderjyske Fællesdyrskue i Aabenraa er ikke kun stedet, hvor folk fra landet mødes – det er en vigtig del af samfundskontakten, og derfor indrykkes der i år spots i fjernsynet

Et dyrskue er meget andet end stedet, hvor landmændene indbyrdes får dyrene bedømt og dyster om præmierne eller ser på en ny traktor – det er også stedet, hvor land og by kan mødes – en vigtig del af samfundskontakten.

- Det er mere og mere vigtigt, at vi selv sender oplysninger ud i samfundet – vi må selv gøre noget for at få kontakten mellem land og by, noterer LHN-formand, Jørgen Popp Petersen, der er formand for årets dyrskue i Aabenraa.

Derfor er det vigtigt, at mange folk uden den normale kontakt til landbruget fredag og lørdag aflægger dyrskuepladsen i Aabenraa et besøg, for her er der rig lejlighed til at opleve lidt af dansk landbrug anno 2005 – og det sker uden en tivolisering:

- Hvis folk vil prøve gynger, karruseller eller skydetelte, må de gå andre steder. Det skal ikke sætte sit præg på det her, påpeger skuets veteran, sekretær Povl Solmer Frank.

I stedet skal der slås på den mangfoldighed, landbruget også er, og det sønderjyske skue vil i år gøre ekstra opmærksom på sig selv:

- I år investerer vi op mod 100.000 kroner i pr op til skuet, og vi indrykker bl.a. 10 spots i TV-Syd, fortæller Povl Solmer Frank, der betegner dyrskuet som festdage, hvor det handler om, at den sønderjyske befolkning får en fornemmelse af, hvad landbrug er.

Både hvad angår maskinudstillere og dyreudstillere, meldes der om stor opbakning. I fjor meldte en række maskinhandlere ud, at de kun deltager hvert andet år – det betyder, at de i år er med på dyrskuepladsen, og der bliver rig lejlighed til at få et kig på de nye, store maskiner.

Jørgen Popp Petersen mener også, at udmeldingen fra maskinudstillerne i år fjor var en enlig »svale«:

- Jeg er overbevist om, ingen melder fra næste år, lyder det fra skuets formand.

Læs også