Maskinudstillerne vender tilbage

(LANDBRUG SYD) Grund til smil hos arrangørerne af det Sønderjyske Fællesdyrskue i Aabenraa.

Nedtællingen til årets dyrskue i Aabenraa, Det Sønderjyske Fællesdyrskue 3. og 4. juni, er godt i gang, og arrangørerne glæder sig over stor opbakning til arrangementet fra både maskin- og dyreudstillere.

I fjor valgte mange maskinudstillere at boykotte det sønderjyske arrangement, da de ganske enkelt ikke havde kræfter/ressourcer til at deltage i både Aabenraa og de andre store arrangementer for maskiner. Derfor blev dyrskuet valgt fra med en melding om, at de deltager på skuet hvert andet år.

Det betyder, at de i år er med igen, og det kan ses på antallet af solgte kvadratmeter:

- Vi har solgt 36.000 kvadratmeter, og det er det største antal, der nogensinde er blevet solgt til skuet i Aabenraa, siger en tilfreds maskinkonsulent, Kim Brodersen.

Det store salg betyder, at skuet stort set kan melde udsolgt. Årsagen er ikke alene, at maskinudstillerne er tilbage i folden. Som et alternativ til forhandlerne af nye maskiner blev det i fjor muligt at sælge nyere, brugte maskiner. Den mulighed er også til stede i år, og her er der også mange forhandlere med.

Også på dyresiden melder skuet i Aabenraa om en positiv tendens – flere tilmeldte:

- Der bliver en mangfoldighed af dyr med op mod 30 forskellige racer, siger en tilfreds Povl Solmer Frank.

Den generelle tendens har i flere år været et fald i antallet af udstillede dyr, men i år er tendensen vendt – der kommer flere dyr, og netop dyr er et af de store trækplastre for gæsterne.

- På hestesiden har vi det største antal udstillere nogen sinde, og der kommer også flere kvæg end sidste år, fortæller sekretær Povl Solmer Frank.

Som tidligere er holdningen i det sønderjyske, at dyrskuet skal være landbrugsorienteret – der siges klart nej til »tivolisering«. Heller ikke i år kommer der radiobiler, karruseller eller skydetelte…

Læs også