Vrede vognmænd

(Effektivt Landbrug) PROTEST: Utilfredse vognmænd truer med at opsige deres kontrakter med Danish Crown allerede nu.

- Hvis vi kan få opbakning fra omkring halvdelen af de opsagte vognmænd på landsplan, så vil jeg anbefale, at vi opsiger kontrakterne her og nu, siger vognmand Leif Møller Jensen, Møn.

Han er talsmand for 21 slagtesvinetransportører på Sjælland.

Den kontante udmelding kommer på baggrund af, at Danish Crown har valgt at skifte private vognmænd ud til fordel for SPF-Selskabet på det meste af Sjælland, i Vejen-Kolding området og på Østfyn.

Hos Danish Crown er man ikke glade for, at en række vognmænd truer med at opsige deres kontrakter. Det vil nemlig betyde, at slagterivirksomheden skal finde alternative transportløsninger på slagtesvineområdet allerede fra 1. august.

Danish Crown koncernen er dog ikke mere rystet over meldingen fra vognmændene, end at man er parat til at løfte opgaven.

- Min besked til svineproducenterne skal være, at de nok skal få hentet deres grise som hidtil, siger Erik Bredholt, formand for Danish Crowns producentudvalg og en af de centrale personer i slagteriets forhandlinger med danske vognmænd.

- Hvis jeg var en af de opsagte vognmænd, ville jeg da prøve at undersøge, hvilke nye muligheder jeg havde - eventuelt for at samarbejde med en af de kolleger, der fortsat skal køre for Danish Crown. Det vil der være mere perspektiv i end at stoppe, tilføjer Erik Bredholt.

Læs også