Slesvigske sejre i køresport

(LANDBRUG SYD) Halvdelen af klasserne ved danmarksmesterskabet i kørsel med hest og vogn blev vundet af sønderjyske kuske -heriblandt et kærestepar fra Sommersted.

De sønderjyske kuske satte deres præg på »Danmarksmesterskabet i kørsel med hest og vogn 2004«, som i weekenden blev afviklet på den vestfynske herregård Kærsgaard. Blandt de i alt seks klasser blev tre vundet af kørere fra Slesvigske Køre Selskab.

I den mindste klasse - to-spand for mindste ponyer - gik sejren til debutanten, Anne Mette Jespersen fra Sommersted, der med sine to shetlandsponyer ved de tre dages skarpe konkurrencediscipliner kun hentede 155,56 strafpoint mod næste ti flere til nummer to - Anna Rasmussen fra Dansk Køre Selskab.

Imidlertid er Anne Mette Jespersen langt fra uerfaren, idet hun gennem mange år har hjulpet sin far ved stævner i både ind- og udland.

Og for at blive i familien, så var hendes kæreste, Lars Dau, også på sejrsskamlen, da fødevareminister Mariann Fischer Boel i søndag for øjnene af et stort publikum overrakte medaljer til kørerne.

Lars Dau fra Augustenborg vandt klassen for 2-spands ponyer med sine Haflinger i suveræn stil foran Svend Jacobsen, Tørring. Også for to år siden vandt Lars Dau danmarksmesterskabet og har siden deltaget ved VM.

Det samme har Henrik Høper fra Blåvandshuk, som også stillede op for Slesvigske Køre Selskab ved det store arrangement ved Brenderup på Vestfyn. Han blev nummer 12 i Sverige i pinsen, og med DM-sejren i klassen for 1-spands heste i sidste weekend, skal han her sidst på måneden igen til VM.

Endelig skal det nævnes, at ejeren af Revsø Rideskole ved Sommersted, gårdejer Peter Chr. Jespersen, fik sølvmedalje i den store klasse med to-spands hestekøretøjer. Og at Knud Jørgensen fra Horsens, som stillede op i den mest prestigefyldte klasse med sit firspand besatte andenpladsen efter den suveræne vinder og mangeårige danmarksmester Ole Buch Jensen fra Karlslunde.

I alt 4.000 tilskuere gæstede stævnet, der i de fire stævne dage bød på dressur, maratonkørsel og forhindringskørsel, inden vinderne blandt de over 50 deltagende køretøjer fra hele landet kunne kåres.

Læs også