Årets sønderjyske Miss Malkeko

(LANDBRUG SYD) De bedste malkekøer blev udpeget i regnvejr på førstedagen af Det Sønderjyske Fællesdyrskue i Aabenraa.

Trækkerne fra de tre mindre malkeracer måtte ved dyrskuet i Aabenraa i fredags stå pænt i det disede og halvkolde regnvejr med deres præmierede dyr og vente på, at de sortbrogede skulle blive færdig med deres interne bedømmelse, så dommerne kunne komme i gang med at finde årets smukkeste sønderjyske malkeko.

Allerede da bedste ældre SDM typeko skulle kåres, var der under den åbne votering fuld enighed blandt racens tre dommere om, hvilken ko der skulle have flest point.

Og da katalognummer 152 - en KOL Nixon-datter - fra I/S Aslundgård ved brødrene Svend og Asmus Nørgård, Bevtoft, gik videre til skønhedskonkurrencen, hvor den var oppe mod en yngre model fra sin egen race og både ældre og yngre modeller fra de tre »små« racer RDM, RDH og Jersey var der heller ingen tvivl.

SDM dommeren måtte i sagens natur ikke stemme. To af de øvrige tre racedommere bedømte nr. 152 til en førsteplads, og den sidste dommer havde bedømt den til en andenplads.

- Det er hele familien, der tager del i arbejdet med dyrene. Det koster en del timer, men det gør ikke noget, for det er en hobby, sagde Svend Nørgård, da den ærefulde titel var hjemme.

Læs også