Bedre dyrevelfærd i Sønderjylland

(LANDBRUG SYD) De sønderjyske landboorganisationer skærper nu den forebyggende indsats for bedre dyrevelfærd i landbruget.

Den megen fokus på dyrevelfærd ikke mindst fra mediernes og politikernes side har givet genlyd i landbruget. I Sønderjylland har landboorganisationerne valgt at bruge den megen opmærksomhed om emnet til at iværksætte en handlingsplan for bedre dyrevelfærd i lokalområdet.

Handlingsplanen går ganske enkelt ud på at etablere et netværk, der har til opgave at sikre en tidlig indsats i tilfælde af mistanke om dårlig dyrevelfærd.

- Det er ikke meningen at vi skal til at fungere som politi overfor landbruget. Indsatsen skal udelukkende ses som et forebyggende arbejde for at undgå de ulykkelige sager omkring dårlig dyrevelfærd der indimellem ses, siger kvægbrugskonsulent Søren M. Knudsen, Dansk Landbrug, Vojens.

I et brev der er sendt ud til 171 personer og firmaer med tilknytning til landbruget hedder det »at er mistanken begrundet, kan der sættes tidligt ind, sådan at problemer forhindres i at udvikle sig til en ulykkelig sag. Viser det sig, at mistanken er ubegrundet, er landmanden lettet over at have fået hjælp til at blive renset«.

De 171 modtagere af brevet omfatter blandt andet slagterier, mejerier, dyrlæger, inseminører og foderstoffirmaer.

Hos initiativtagerne lægger man op til, at dialogen med landbruget omkring dyrevelfærd er vigtig.

- Alle erfaringer viser, at en almindelig, god og åben dialog er medvirkende til, at små problemer ikke vokser sig store, lyder det i det udsendte brev.

Og dialogen kan ikke mindst ske via de to kontaktpersoner der er tilknyttet netværket, der foruden kvægbrugskonsulent Søren M. Knudsen er svinebrugskonsulent Hans Knudt Krag, Dansk Landbrug i Vojens.

Læs også