Ny bil med plads til 400 grise

(LANDBRUG SYD) Med køb af citytrailer nummer to styrker Husdyrformidling Syd sin position på markedet.

Husdyrformidling Syd i Rødekro har investeret i SPF-Citytralier nr. to med dobbeltdæk.

Bilen er specielt indrettet til transport af SPF-grise over såvel korte som længere afstande, idet den er udstyret med fuldt ventilationsanlæg, friskvandsanlæg og alle tænkelige former for sikringer mod transportuheld.

SPF-bilen har en lasteevne på ca. 400 stk. 30 kg`s grise og repræsenterer en værdi på over 3,2 millioner kroner.

Med anskaffelsen af det nye køretøj styrker Husdyrformidling Syd sin position for omsætning af smågrise på det syd og sønderjyske marked væsentligt, idet man herefter bedre kan betjene de store besætninger, som ønsker at komme af med alle grise på en gang.

Med muligheden for at medbringe flere grise på en gang vil det også være mere rentabelt, såfremt en kunde med et bestemt sundhedsmæssigt behov ønsker grise hentet eller transporteret til en anden landsdel.

Husdyrformidling Syd er også blevet godkendt til at transportere SPF-Avlsdyr fra DanAvl.

Det betyder, at Husdyrformidlingens blå og hvide biler vil komme til at køre i en større del af landet, idet Husdyrformidling Syd også for en uafhængig omsætter udfører en del transportopgaver inden for SPF-avlsdyr.

Husdyrformidling Syd mener sig nu i stand til at udføre stort set alle opgaver inden for transport af SPF-grise, idet vognparken til specialiseret SPF-transport nu omfatter de to citytrailere med dobbeltdæk til ca. 400 grise, en citytrailer til ca. 250 grise og fire traditionelle SPF biler.

Læs også