LandboFyn opretter projektafdeling

(LANDBRUG FYN) Med ansættelsen af den sønderjyske maskinkonsulent Mads Birk tilbydes nu helhedsorienteret rådgivning til landbrug over hele landet.

LandboFyn i Vissenbjerg er nu klar med en ny projektafdeling, som vil kunne tilbyde helhedsorienteret rådgivning ikke alene til foreningens egne medlemmer, men også ude i det ganske land.

Omdrejningspunktet bliver Mads Birk Kristoffersen, der her fra nytår er tiltrådt som projektmanager. Han er hentet til Vissenbjerg fra LandboSyd i Aabenraa, hvor han i de seneste fem år har virket som maskinkonsulent.

- Han bliver afdelingens eneste fast ansatte, og hans opgave bliver så at sammensætte det bedste hold fra husets kompetencer til ad hoc at løse de specifikke projekter, siger udviklingschef Kim Ladekjær, LandboFyn.

Som eksempler på projekter, som kræver brug af et netværk af kompetencer, nævner han større eller mindre grupper af landmænd, som vil nå et givent mål, eller udviklingsprojekter, som kan forventes at opnå støtte fra en af EU’s definerede indsatsområder.

- I takt med omstruktureringen af EU’s landbrugsmidler er det ikke mindst vigtigt at undersøge og anvende de nye EU-ordninger optimalt, og her kan projektafdelingen gøre en afgørende forskel for landmandens udviklingsprocesser, påpeger Kim Ladekjær.

Det betyder, at Mads Birk Kristoffersen vil tilbyde rådgivning og projektkoordinering i forbindelse med målsætnings- og strategiprocesser, organisationsudvikling, investeringsprojektering og -gennemførsel samt maskin- og arbejdsmekanisering i ind- og udland.

- LandboFyns kunder er blandt andet i stigende omfang involveret i landbrugsproduktion i udlandet, og her er der oftest tale om mark- og maskinstrategier i en størrelsesorden, som Mads Birk Kristoffersen er en af ganske få med erfaringer og indsigt i, nævner Kim Ladekjær, der fra sin fortid som rådgiver i Sydjylland og fra en gårdbestyrelse i Sønderjylland kender maskinkonsulenten som en særdeles kompetent rådgiver, som med sin erfaring og sit netværk fra udvikling af større landbrug, godser, maskinstationer og mark- og maskinfællesskaber vil kunne styrke LandboFyns kunder i opnåelsen af deres mål.

Mads Birk Kristoffersen er uddannet agrarøkonom fra Næsgaard Agerbrugsskole og har efterfølgende læst HD i organisation på Syddansk Universitet, med specialer vedrørende strategi- og forandringsprocesser. Tidligere har han været beskæftiget som driftsleder ved både landbrugs- og maskinstationsdrift.

Som nævnt kommer han fra en stilling som maskinkonsulent i Sønderjylland, hvor han gennem de fem sidste år primært har rådgivet om mekaniseringsstrategier og større maskinfællesskaber.

- Decideret maskinrådgivning vil ikke blive Mads’ opgave hos os. Primært vil vi bruge hans maskinerfaring på det strategiske niveau, understreger LandboFyns udviklingschef, der er ansvarlig chef for den nye projektafdeling.

I forvejen har Kim Ladekjær også haft sådanne projekter, f.eks. etableringen af det store driftsfællesskab i Skovstrup, som ansvarsområde. Men det har hidtil typisk været varetaget af driftsøkonomifolk, hvor arbejdet nu bliver anderledes formaliseret med etableringen af en egentlig projektafdeling.

Læs også