200 til 4H-åbning

Danmarks 4H har indviet sit nye »åndehul«, Skovly, syd for Ribe, hvor ikke mindst den pædagogiske stald skal være rammen om arbejdet.

Et par hundrede mennesker tog mod invitationen og deltog i den officielle åbning af Danmarks 4Hs nye kursuscenter og lejrskole, Skovly, syd for Ribe, og ud over at nyde septembersolen kunne de nyde de forhold, 4H nu kan tilbyde alle interesserede.

Organisationen har ofret adskillige millioner kroner på at få centret op at stå, efter Danmarks 4H for nogle år siden arvede gården efter Jens Hansen, der selv havde lagt et stort arbejde i både gård og 4H-arbejdet. Efter adskillige overvejelser blev gården bygget om, og ikke mindst den nye, pædagogiske stald er organisationen selv begejstret for.

- Danmarks første pædagogiske stald. Pædagogik og stald - to ord, der sat sammen giver et nyt fænomen mening. En stald, hvor man avler læring. En stald, der er særligt indrettet til det pædagogiske formål, at børn kan lære om dyr og være sammen med dyr, lød det fra Rie Thomsen, formand for Danmarks 4H ved åbningen.

- Skovly er et lærested, som mange mennesker kan gøre brug af og har brug for. Men Skovly er også et åndehul i et samfund med fart på. Kombinationen af ro og læring søges af børn på lejrskole. Men også virksomheder, der ønsker unikke, private omgivelser for deres kurser eller kongres vil få glæde af stedet. Alle er velkomne på Skovly, fastslog formanden.

Ud over den pædagogiske stald består Skovly af 10 nye hytter med plads til i alt 60 personer, en kursusbygning med to undervisningslokaler med plads til 80 personer, bad- og køkkenfaciliteter, 14 hektar udenomsareal, pilerensningsanlæg og bålplads.

Lejrskolen er ifølge 4H særdeles velegnet til handicappede, da bygningerne er tilgængelige for kørestolsbrugere.

Læs også