Veteran-vinder

Michael Balle vandt det fynske mesterskab i pløjning

Ophævelsen af aldergrænsen for deltagelse i konkurrencepløjning herhjemme havde ved fynsmesterskaberne i weekenden lokket et par »veteraner« ud i pløjemarken ved Eskildstrup nord for Ringe.

Med hver sin aldrende Massey Ferguson traktor kæmpede 38-årige Michael Balle mod et par år yngre Uffe Mortensen om fynsmesterskabet i standardpløjning. En titel, som de begge tilbage i 90’erne flere gange smykkede sig med.

Det blev Michael Balle, som vandt revanchedysten. Han opnåede dagens højeste pointsum - i alt 86,0, medens hans langelandske rival, der ikke har deltaget i Fynspløjningen siden 1993, hentede mere beskedne 77,5 point.

Derved blev der plads til den kun 18-årige Gustav Rabølle Knudsen - ligeledes fra Langeland og ligeledes i en gammel Massey Ferguson. Han kilede sig ind mellem de to veteraner med 81,5 point, og blev dermed juniormester.

Det benyttede Claus Larsen fra Nordvestfyns Landboungdom sig af, idet han med 85,7 point blev en suveræn mester i feltet af i alt syv vendepløjere. Nr. to i seniorklassen for vendeplove blev Asger Jørgensen fra Vestfyns Landboungdom.

Juniormester blev sidste års vinder Peter Jacobsen fra Nordvestfyns Landboungdom med 78,9 point.

Alle de nævnte seks pløjere har dermed kvalificeret sig til Landsdelsstævnet, som foregår lørdag den 11. oktober i Hjordkær ved Åbenrå. Herfra er der to mulighed for at sikre sig videre deltagelse i danmarksmesterskabet, der finder sted den 25. oktober i Nibe.

Læs også