Klar til traktortræk i Ejby

25 standardtraktorer og fire-fem specialbyggede traktorer er klar til Nordvestfyns Landboungdoms traktortræk, der finder sted på lørdag i Ejby. Vinderne i hver klasse kvalificerer sig til at gå videre mod DM.

På lørdag, den 10. maj fra kl. 10.00 og til midt på eftermiddagen, afvikler Nordvestfyns Landboungdom årets traktortræk, som for femte gang finder sted på traktortrækbanen ved Industribuen i Ejby, tæt ved motorvejsafkørsel 56, Ejby.

Det er 16. gang, landboungdommen i det nordvestfynske område afholder traktortræk, og arrangørerne håber som sædvanlig på et talstærkt publikum. Sidste år satte arrangementet således publikumsrekord med ca. 1.500 tilskuere.

Ligesom de foregående år er der tilmeldt 25 standardtraktorer, men da konkurrencen i år afvikles i henhold til Danmarks Landboungdoms nye regler for traktortræk i standardklasse, gældende for sæsonen 2003 med DM i 2004, er der ændret lidt på inddelingen i vægtklasser. Endvidere er det efter de nye regler kun tilladt at køre med tohjulstræk i alle klasser.

Derfor har arrangørerne valgt at slå de tre laveste vægtklasser sammen til én, omfattende traktorer fra 0-5.700 kg. Den mellemste klasse går fra 5.701-7.500 kg, og den tungeste vægtklasse omfatter traktorer fra 7.501-12.000 kg. Alle officielle vægte omfatter chauffør, klar til konkurrence.

Ligeledes vil der - uden for konkurrencen - blive opvisning med to gamle Fordson Major traktorer, der er ombygget efter reglerne for farmklassen. Blandt andet Bent »Barfod« Jensens modificerede Super Major med 200 hk, som tidligere har været præsenteret på banen i Ejby.

En anden nyhed er, tilberedning og salg af madvarer i år er lagt over i professionelle hænder, idet Kaj Thor Catering vil stå for maden. Det betyder blandt andet, at der ud over de traditionelle pølser og hotdogs også vil kunne købes biksemad og andre lækkerier. Salget af øl og vand vil dog som hidtil blive varetaget af medlemmer af Nordvestfyns Landboungdom.

Til gengæld bliver der etableret en særlig bane for børn op til 15 år. Børnene skal stramme en kraftig elastik ud ved at løbe så langt som muligt. På et tidspunkt mister de fodfæstet og bliver trukket tilbage af elastikken. Det hele foregår under betryggende forhold i en gang, der pustes op ligesom en hoppeborg.

Og apropos hoppeborg, så regner arrangørerne også med at opstille en sådan, som børnene kan more sig med, mens mor og far ser på traktortræk.

Læs også