Vognmænd på skolebænken

Derudover stiller Danish Crown krav om, at alle vognmænd, chauffører og afløsere inden 1. juli 2003 skal have deltaget i et kursus om dyretransport. Der er tidligere afholdt kurser for vognmændene, og dette kursus er en udbygning heraf. Kurserne vil løbende blive suppleret i takt med, at der kommer nye vognmænd og chauffører til.

Kurset, der løber over to dage, sikrer, at vognmændene og deres ansatte er ført ajour med kravene til transport af dyr. Lovgivningen gennemgås, der fortælles om grises adfærd og fysiske behov, ligesom der gives gode råd og anbefalinger omkring brug og opbygning af lastbiler til transport.

- Langt de fleste vognmænd og deres chauffører handler efter forskrifterne. De gør det ofte helt instinktivt uden at tænke over det. Kurset giver en teoretisk overbygning til det, som de automatisk gør til dagligt. Det bevirker, at man pludselig tænker mere over, hvordan man opfører sig i hverdagen, og dermed kan vognmanden blive endnu dygtigere til sit arbejde, forklarer projektleder Leif Lykke Christensen, Slagteriernes Forskningsinstitut, der står for undervisning af deltagerne.

Læs også