- Kød fra kyllinger og høns, der er fritgående, har stort set altid campylobacter-bakterier i sig, siger Fødevareminister Mariann Fischer Boel

- Vi ved, at det især er et emne, unge mænd ikke viser megen opmærksomhed, siger Fødevareministeren.

Hvert år bliver cirka 50.000 danskere syge af campylobacter-bakterier i maden – især i fjerkræ. Kampagnen »Pas på safterne« fra Fødevaredirektoratet skal lære de unge at passe på safterne fra råt kød og at bruge forskellige skærebræt til kød og grønt.

- Det bedste ville selvfølgelig være, at der ikke var Campylobacter i kødet. Vi arbejder på sagen, men desværre er der ting, der modarbejder os, siger fødevareministeren.

Selvfølgelig vil vi fortsætte bestræbelserne på at skaffe campylobacterfri kødvarer til danske forbrugere. Og jeg tror på, at vi vil have held til at knække kurven, så vi fremover vil se færre og færre tilfælde. På samme måde som vi har haft succes med at bekæmpe salmonella. Men god køkkenhygiejne er under alle omstændigheder en rigtig god idé. Ikke bare i kampen mod campylobacter, men i det hele taget, påpeger Mariann Fisher Boel.