Savner udspil fra nej-sigere

Fusionsdebatten i Dansk Familielandbrug spidser til, men ifølge formanden for Østjydsk Familielandbrug, Ole Andersen, er nej-sigernes argumenter mod en fusion med Landboforeningerne alt for ringe.

Til gengæld har han ikke meget til overs for de argumenter, nej-sigerne har bragt på banen, hvor senest medlemslisterne over de delegerede, der 29. november skal stemme om fusionen, er kommet i søgelyset.

Kritikken har lydt på, at man ikke har kunnet få lov at se, hvem de delegerede er, men det er der ifølge Ole Andersen en grund til:

- Spørgsmålet om medlemslisterne er efterhånden nej-sigernes eneste argument, og det er for tyndt. De delegerede er jo egne medlemmer, og jeg kan jo ikke gå ud og offentliggøre navnene, så de pågældende dernæst kan se sig selv i for eksempel Jyllands-Posten dagen efter, siger Ole Andersen.

- Samtidig er der jo en klausul, der siger, at vi kan forlade samarbejdet igen, hvis vi vil, så jeg forstår ganske enkelt ikke den frygt, siger Ole Andersen.

Han efterlyser til gengæld et udspil fra nej-sigerne, hvad de egentlig har som plan, hvis det bliver et nej til fusionen.

- Indtil videre er de ikke kommet med mere end tynde argumenter for et nej. Et af argumenterne har været, at man har ment, familielandbruget kunne fortsætte som nu med en kontingentstigning på et par hundrede kroner, men der er jo ikke realistisk at forestille sig. Jeg savner et udspil fra nej-siden, hvor de har lagt en plan for familielandbruget, siger Ole Andersen, der selv mener, en fusion er uundgåelig.

Om ikke nu så i hvert fald inden for en overskuelig årrække, når medlemstallet er faldet yderligere.

Læs også