17 mælkeproducenter slår stalddøren op

DeLaval og en række kvægbrugere fra hele landet inviterer fredag den 24. maj kollegerne indenfor i en bred vifte af produktionsanlæg. Alt fra VMS-robotanlæg over store karruselstalde til mere traditionelle parallel- og sildebensstalde vises frem.

Kvægbrugere i hele landet kan fredag den 24. maj hente inspiration hos 17 af deres kolleger. DeLaval og et bredt udsnit af firmaets kunder inviterer således til et storstilet åben stald-arrangement.

Stalddørene slås op klokken 10, og frem mod klokken 15 vil der være mulighed for at opleve, hvordan en række danske mælkeproducenter har valgt at bygge og indrette deres produktionsanlæg.

DeLaval’s salgschef, Bjarne Johansen, påpeger, at det ikke er tilfældigt, at man har valgt at lave et arrangement, der involverer hele 17 mælkeproducenter.

- Jeg tror ikke, man kan finde to mælkeproduktionsanlæg i Danmark, der er helt ens. Folk tager de ideer, de synes bedst om, og bygger deres anlæg op på den baggrund.

- Hos DeLaval sælger vi helhedsløsninger. Vi retter ikke udelukkende fokus mod robotter for eksempel, men vejer fordele og ulemper ved alle systemer, når vi sammen med kunderne skal finde frem til den optimale løsning på netop deres bedrift. Derfor skal folk have nogle forskellige systemer, de kan sammenligne med hinanden, og det får de altså rig mulighed for den 24. maj.

Men han understreger, at der vil være rig mulighed for at se andre staldtyper i nærheden af de to robot-stalde, der ligger i henholdsvis Egebjerg ved Vinderup og Gredstedbro ved Ribe.

- Interessen samler sig i disse år i høj grad om robotmalkning - eller VMS som det kaldes hos os. Robotmalkning er helt givet fremtiden for mange. Men der er også mange, som er i tvivl om, om det er den vej, de skal med deres produktion. Det er også en af grundene til, at vi har valgt at holde et åben stald-arrangement, hvor alle typer produktionsanlæg vises frem.

- Der er jo masser af forskellige staldtyper på markedet. Robotanlæggene er en type. Men der er bestemt mange mælkeproducenter, som ikke nødvendigvis vil være bedst tjent med en robotstald. Vi har eksempelvis netop solgt 2-3 store 40-plads karruselstalde. Og sildebensstalden med fast exit (hurtig udgang, red.) er absolut også topaktuel, ligesom parallelstalden er det, pointerer Bjarne Johansen.

- Kunden kan sagtens have en ide om, hvordan det nye anlæg skal se ud og så ende med et anlæg, der har taget en helt anden drejning. Eksempelvis fordi han har fået inspiration hos nogle kolleger.

- Ser vi eksempelvis på robotmalkning, ja så har anlæggene den fordel, at de stort set altid vil kunne bygges ind i eksisterende stalde. Investerer man i en robot vil man typisk kunne spare en medhjælper, og så følger der selvfølgelig en bunke frihed med i købet.

Endelig må man ikke glemme, at den optimale ko-trafik i stalden er nøglen til optimale resultater. Også derfor er det vigtigt, at man får sig indrettet på en måde, så tingene går op i en højere enhed. Og derfor er det vigtigt at kigge kollegerne over skulderen og hente inspiration. Det håber vi at kunne bidrage til, ved åben stald arrangementet på fredag, slutter Bjarne Johansen.

Læs også