Målrettet dag for frugt- og bæravlere

Ikke mindre end 80 firmaer udstiller og demonstrerer maskineri og teknik indenfor frugt- og bærproduktion ved torsdagens arrangement på Forskningscenter Årslev syd for Odense.

Ikke mindre end 80 udstillere er plads på stande på det store grønne areal og i et stort udstillingstelt ved forskningscentret. Og umiddelbart bagved vil der i dagens løb være demonstrationer af maskinnyheder samt rundvisning og præsentation af de mange dyrkningsforsøg indenfor frugt og bær.

Bag arrangementet, som foregår fra kl. 8.00 til 17.00 med foredrag om jordbær om aftenen, står Rådgivningsudvalget for Frugt og Bær, Dansk Planteskoleejerforening sammen med Forskningscenter Årslev.

Koordinator for den store maskinudstilling er ligesom i 2000, hvor arrangementet i den nuværende form blev afviklet for første gang, er frugtavler Vagn Nielsen, Snaptun ved Horsens. Som formand for maskinudvalget under Frugt og Grønt Rådgivningen har han sammen med en række bestyrelsesmedlemmer lagt mange frivillige arbejdstimer for at få stablet arrangementet på benene.

Han glæder sig til at kunne præsentere det store udbud af maskiner til sine kolleger fra både ind- og udland. Således har en bustur svenske frugtavlere på forhånd meldt deres ankomst, idet man derovre har taget konsekvensen af den danske succesudstilling, og flyttet deres ditto til ulige år for ikke at ramle sammen med den danske.

Udstillingen i Årslev har dog i forhold til for to år siden også flyttet termin - imidlertid kun en uge frem. Hvor arrangementet dengang var lagt i samme uge som Det fynske Dyrskue for nemheds skyld for udstillere og publikum, så er flere ønsker om en uges mellemrum blevet taget til følge.

- Forslaget gik på at lave en udstilling sammen med åbent hus arrangementet i Årslev, og samtidig med lave omkostninger sikre, at et så bredt udvalg af tilbud til os frugt- og bæravlere kunne være repræsenteret.

Som det fremgår af udstillerlisten, er det lykkedes flot for Vagn Nielsen og hans frivillige hjælpere. Den tæller lige fra traktorimportørfirmaer og store landbrugsmaskinvirksomheder til små smedeforretninger, private og organisationer med rådgivningstilbud - og for den sags skyld også et par udenlandske firmaer.

Indenfor flere områder præsenteres nyheder på denne mest målrettede udstilling i branchen, som Vagn Nielsen betegner torsdagens arrangement. Det gælder blandt andet indenfor ukrudtsbekæmpelse, hvor der vises børsterensere, ukrudtsbrændere med gas eller damp, kamerastyret ukrudtsrensning osv.

Læs også