Kold skulder til KFK

Dansk Familielandbrugs formand appellerer nu direkte til sine medlemmer om at overveje samhandel med KFK.

Baggrunden er, at KFK har overtaget Dansk Primær Landbrug A/S. Og netop landbrug drevet efter aktieselskabsformen er man i Dansk Familielandbrug modstander af.

- Jamen, jeg vil da godt opfordre mine medlemmer til, at de tænker sig om mere end en gang, før de handler med KFK. Jeg skal selvfølgelig ikke bestemme, hvor medlemmerne handler. Men jeg kan da ikke se, hvorfor vi skulle handle netop hos KFK, når de driver forretning på en måde, der går os imod, siger Peder Thomsen til Effektivt Landbrug.

- Jeg kan ikke se nogen som helst grund til, at jeg som landmand skulle indgå en handel med KFK, som firmaet tjener penge på, når de samtidig via DPL er en konkurrent til mig og det landbrug, jeg ønsker vi skal have herhjemme, hvor vi jo netop siger, at vi ikke ønsker at se store selskaber konkurrere med almindelige bønder, siger Peder Thomsen, og fortsætter:

- I grunde er det ikke firmaet KFK, der er problemet i det her spørgsmål. Jeg ville opfordre medlemmerne i Dansk Familielandbrug til at være kritisk over for ethvert foderstoffirma, der kunne finde på at gå ind i primærproduktionen.

Peder Thomsen har i øvrigt selv tidligere været kunde hos KFK.

- I dag er det primært min søn, der træffer afgørelser omkring foderstoffer. Og det er da klart, at der skulle en meget god pris på bordet fra KFK’s side, hvis vi skulle handle der igen. Men hvis prisen kommer så langt ned, at firmaet med sikkerhed ville tabe penge på handlen, kunne det da godt være, lyder slutbemærkningen fra Peder Thomsen.

Læs også