Tæt opløbskamp i familielandbrugets top

Der skulle to valgrunder til før det blev afgjort, at 2. næstformand i Dansk Familielandbrug for det kommende år er Peder Nielsen, Gørlev.

Peder Nielsen fik 10 stemmer og Henrik Bertelsen, Vejen 9, i den afgørende runde om pladsen som 2. næstformand i Dansk Familielandbrug, i forbindelse med bestyrelsens konstituerende møde tirsdag d. 5. februar.

På organisationens landsmøde mandag blev ændringer til vedtægter vedtaget. Ændringerne indebærer, at Dansk Familielandbrug fremover har en folkevalgt ledelse bestående af et formandskab på tre: Formand - Peder Thomsen, næstformand - Niels Chr. Larsen, der blev genvalgt på årets landsmøde, 2. næstformand - Peder Nielsen.

Forretningsudvalget er med vedtægtsændringerne forsvundet.

Til at repræsentere Dansk Familielandbrug i Landbrugsraadet, hvor organisationen har fem pladser plus en observatørpost valgte bestyrelsen - udover de tre i formandskabet: Ib Jensen, planteavler på Vestfyn, og formand for repræsentantskabet for planteavl, Henrik Bertelsen, mælkeproducent ved Vejen og formand for driftsøkonomi. Observatør er Jens Kristoffersen, mælkeproducent ved Støvring og formand for repræsentantskabet for Kvæg.

Endelig blev Aase Poulsen på Landsmødet mandag d. 5. februar valgt til næstformand i Dansk Familielandbrugs familieudvalg.

Læs også