Store andelsslagterier kan angiveligt bryste sig af at levere mere sikkert kød til forbrugerne, end hvis forbrugerne køber kød hos slagteren
Over en periode på 10 år har DTU Fødevareinstituttet
undersøgt forekomsten af salmonella, enterobakterier og enterokokker i kød fra
forskellige opskæringsvirksomheder.
Blandt andet data fra 2010 viser, at de store
opskæringsvirksomheder har langt mindre forekomst af de tre zoonoser (bakterier
og vira, der kan overføres til mennesker, red.) end de små
opskæringsvirksomheder.
Forekomsten af salmonella var således henholdsvis 3,9 og
1,3 procent hos henholdsvis de små og store opskæringsvirksomheder, og et noget
lignende billede tegnede sig for de to andre zoonoser, fremgår det af rapporten
Annual Report on Zoonoses in Denmark 2012, som blev offentliggjort torsdag.
Tallene dækker dog også over en stor variation - især på
de små opskæringsvirksomheder, hvor forekomsten af salmonella varierede fra 0
til 22 procent og forekomsten af enterokokker fra 0 til 65 procent, fremgår det
af rapporten.
Læs mere i Effektivt Landbrug lørdag.
Her kan du se, hvordan du tegner abonnement.