Slagteri-kød giver ikke så tynd mave som slagter-kød

Store andelsslagterier kan angiveligt bryste sig af at levere mere sikkert kød til forbrugerne, end hvis forbrugerne køber kød hos slagteren

Over en periode på 10 år har DTU Fødevareinstituttet undersøgt forekomsten af salmonella, enterobakterier og enterokokker i kød fra forskellige opskæringsvirksomheder.

Blandt andet data fra 2010 viser, at de store opskæringsvirksomheder har langt mindre forekomst af de tre zoonoser (bakterier og vira, der kan overføres til mennesker, red.) end de små opskæringsvirksomheder.

Forekomsten af salmonella var således henholdsvis 3,9 og 1,3 procent hos henholdsvis de små og store opskæringsvirksomheder, og et noget lignende billede tegnede sig for de to andre zoonoser, fremgår det af rapporten Annual Report on Zoonoses in Denmark 2012, som blev offentliggjort torsdag.

Tallene dækker dog også over en stor variation - især på de små opskæringsvirksomheder, hvor forekomsten af salmonella varierede fra 0 til 22 procent og forekomsten af enterokokker fra 0 til 65 procent, fremgår det af rapporten.

Læs mere i Effektivt Landbrug lørdag.

Her kan du se, hvordan du tegner abonnement.

Læs også