Danish Crown: Flere slagterier er i farezonen
Bestyrelsen i Danish Crown vil indlede forhandlinger med medarbejderne på afdelingerne i Skærbæk og på Bornholm
Men lukningerne på Fyn er ikke det eneste, Danish Crowns bestyrelsen torsdag formiddag er blevet enige om. En ny strukturplan betyder nemlig også, at der indledes forhandlinger med medarbejderne og andre interessenter på slagterierne i Skærbæk og Rønne om ”en mere bæredygtig omkostningsstruktur”.
- Det er ikke nogen hemmelighed, at slagteriet på Bornholm har været i kikkerten længe, fordi det ganske enkelt koster væsentligt mere pr. kilo kød, vi producerer på øen, siger CEO for DC Pork Jesper Friis i en pressemeddelelse og fortsætter:
- Men vi er også meget opmærksomme på både de lokale arbejdspladser og den kortest mulige transport af slagtedyrene. Derfor vil vi sammen med medarbejderne og politikerne se på, om vi kan finde andre løsninger, der gør produktionen på Bornholm økonomisk bæredygtig. På den måde håber vi at kunne bevare slagteriet og arbejdspladserne.
Den samme
udfordring gør sig ifølge Danish Crown gældende, når det handler om
soslagtninger i Danmark. I dag slagter Danish Crown søer på slagteriet i Sæby –
hvor søerne udgør en mindre del af produktionen – og i Skærbæk, som er et rent
soslagteri.
- Vi skal naturligvis kunne tage imod andelshavernes søer, når de skal slagtes.
Men især i Skærbæk er det omkostningstungt og ikke konkurrencedygtigt, og det
skal vi se på med strategisk sigte. Enten skal vi minimere aktiviteterne, eller
også skal produktionen gennemføres smartere og billigere, lyder det fra Jesper
Friis.
Strukturplanen indebærer også det, som Danish Crown kalder ”en tilpasning af
kapaciteten på de danske svineslagterier i koncernen”.
- Vi har i dag kapacitet til at slagte flere svin, end der leveres til
slagterierne, og det er ikke holdbart, konstaterer Jesper Friis.
Tilpasning berører hundredevis af medarbejdere
Denne tilpasningen
vil berøre omkring 350 medarbejdere fordelt på flere produktionsanlæg.
- Derfor er det her et ønske om en oprigtig dialog om, hvordan vi kan
strukturere produktionen, så færrest muligt mister deres arbejde. Der er en
række forskellige løsninger på anlæggene, og det skal vi i løbet af de næste
uger drøfte med medarbejderne, forklarer Jesper Friis.