L&F fortsætter sojaarbejdet

Der var lagt op til et utroligt bureaukratisk arbejde, mener administrerende direktør i Landbrug & Fødevarer Søren Gade

Det lykkedes ikke torsdag at formulere en fælles aftale om indkøb af bæredygtig soja, som både erhverv, myndigheder, detailhandlen og NGO’er kunne skrive under på.

Men hos Landbrug & Fødevarer (L&F) fortsætter man arbejde med at sikre, at den soja, som Danmark importerer fra Argentina, lever op til de højeste krav om bæredygtighed. Det fastslår administrerende direktør i L&F Søren Gade her dagen derpå:

- For danske landmænd og fødevarevirksomheder handler det i første omgang om at sikre, at den soja, vi importerer, er producerede under bæredygtige forhold. I erklæringen var der lagt op til et utroligt bureaukratisk og unødvendigt arbejde, siger Søren Gade på L&F’s hjemmeside.

Ifølge Søren Gade underkendte udkastet til den fælles soja-erklæring det arbejde, som erhvervet gennem flere år har gjort for at sikre, at den soja, der importeres fra Argentina, er ansvarligt produceret.

- Jeg er netop kommet hjem fra Argentina, hvor jeg har besøgt nogle af de landmænd og grovareselskaber, der leverer soja til de danske landmænd, og her er billedet ubetinget positivt. De argentinske landmænd, der leverer soja til os, er både dygtige og samvittighedsfulde, lyder det fra Søren Gade.  

Han mener, at man i Danmark hellere burde bruge energi på at få bæredygtigt soja på den internationale dagsorden – i stedet for at finde på mere bureaukrati.

Læs også