BL: Fjernet støtte ender nok som tilskud til bureaukrati

Formand for Bæredygtigt Landbrug Flemming Fuglede Jørgensen undrer sig over, at landbrugsstøtte flyttes over til landdistriktsmidlerne

Regeringen har besluttet at flytte mellem fem og syv procent af EU’s direkte landbrugsstøtte fra landets landmænd og over til landdistriktsmidlerne frem mod 2020.

Hos Bæredygtigt Landbrug erkender formand Flemming Fuglede Jørgensen, at han havde frygtet det, der var værre. Alligevel spørger han i en kommentar:

- Hvorfor egentlig flytte landbrugsfamiliernes penge over i andre kasser, hvor de kan anvendes til lemfældige projekter, som ikke giver garanti for flere arbejdspladser eller mere vækst?

Flemming Fuglede Jørgensen har svært ved at se, hvordan ændringerne understøtter indsatser, der eksempelvis fremmer erhvervets vækst, konkurrenceevne og udviklingen i landdistrikterne:

- Hvordan skulle en fjernelse af en del af landbrugsfamiliernes i forvejen pressede indkomst kunne fremme konkurrenceevnen? Menes der hermed at landbrugsfamilierne, der sidder gæld til halsen, skal løbe endnu stærkere?

- Hvorfor ikke lade de godt to milliarder kroner blive hos landbrugsfamilierne? Det er måske lige bestemt de penge, som landbrugsstøtten udgør, der gør, at familierne kan blive hængende på gårdene.

Ifølge Flemming Fuglede Jørgensen giver det ingen mening at tage pengene fra landbrugsfamilierne:

- Når det kommer til stykket, ender pengene, der nu flyttes fra landbruget, nok nærmere som et tilskud til yderligere bureaukrati og ineffektivitet i København i stedet for at komme landbrugsfamilierne til gavn på gårdene, vurderer han.

Læs også