DLG: Det er en let høst

Høsthumøret er højt i år, lyder det fra DLG, der lige nu kun mangler 20 procent af høsten.

Hist og pist kommer der en regnbyge – også nogle enkelte store af slagsen – men ikke desto mindre er høsthumøret højt mange steder. Og i eget regi karakteriserer vi høsten som nem. Sådan lyder det fra DLG.


– Høsthumøret er højt. Det må siges at være en let høst, og det hænger jo dels sammen med vejret, dels at landmændene kom tidligt i gang på mejetærskerne, siger vicekoncerndirektør Vagn Hundebøll, der har ansvaret for DLG Supply.

Han forklarer, at vi til den 1. august havde nået 50 procent af den forventede kornmodtagelse, hvor niveauet sidste år lå under 10 procent, så det er absolut med til at hæve humøret.

– Det betyder meget, at sæsonen startede 10-14 dage før normalt, og d.d. mangler vi kun cirka 20% af den forventede kornindgang, resten forventes den kommende uge. Så alt i alt tegner til en historisk hurtig kornindgang med korn i god kvalitet samt lave omkostninger for vores kunder, fortæller Vagn Hundebøll.

Når spørgsmålet går på udbytterne, så er der ikke samme klare status. De svinger rigtig meget fra egn til egn. Til gengæld er der ikke ret meget af kornet, der har haft behov for en tur i tørriet.

Logistikmæssigt oplever DLG, at tiltaget ’One Touch’, hvor kunderne afleverer kornet på slutdestinationen, forløber meget fint.

– Vi laver kontrakt med mange kunder, at de – mod et tillæg – leverer kornet til en af os valgt destination. Det betyder, at vi som udgangspunkt kun skal flytte det én gang. Det er med til at gøre os mere konkurrencedygtige, idet vi de sidste tre år har reduceret vores flyttefaktor fra 1,5 til 1,2. Det er værd at tage med – og det skal kunderne have ros for. Ros til medarbejderne er også på sin plads, for de sørger for, at vi er klar til at tage imod, når kornet kommer ind – også midt i en intens høstsæson, pointerer vicekoncerndirektøren.

Læs også