Uddanner rådgivere i personaleledelse

20 konsulenter og 160 landmænd kommer med

i et to-årigt projekt, der skal styrke evnen til at tiltrække, udvikle og fastholde medarbejdere

i et to-årigt projekt, der skal styrke evnen til at tiltrække, udvikle og fastholde medarbejdere

De danske landmænd vil opruste på personaleledelse, så arbejdspladserne på landet bliver så attraktive som muligt. I de kommende to år vil Dansk Landbrugsrådgivning, Landscentret, uddanne 20 konsulenter til opgaven. Konsulenterne samarbejder med 160 landmænd direkte i uddannelsesforløbet, så den fremtidige rådgivning vil bygge på landmændenes behov. EU’s sociale fond har bevilget tre millioner kroner til projektet.

- Dansk landbrug ændrer struktur. Flere og flere landmænd skal tage sig af personaleledelse og efterspørger en faglig opbakning. Derfor vil vi sikre en moderne rådgivning, så arbejdspladserne på landet kan leve op til de fremtidige krav fra medarbejderne om en velfungerende arbejdsplads, fortæller afdelingsleder Henrik Schelde Andersen, Dansk Landbrugsrådgivning, Landscentret.

- Projektet sætter fokus på personaleledelse og medarbejderudvikling generelt, men vi vil holde et specielt fokus på, hvordan vi kan få en større appel til kvinder og indvandrere. I en tid med knaphed på arbejdskraft er det vigtigt, at landbruget satser på at hente gode folk fra alle mulige samfundsgrupper, fastslår Henrik Schelde Andersen.

- Konsulenterne fra landbrugscentrene skal investere deres tid i uddannelsen. Selve uddannelsen bliver gratis. Når projektet er slut står landbruget med en række specialister, som både har den landbrugsfaglige indsigt og viden om, hvordan landmænd bedst kan inspirere og kommunikere med medarbejdere om virksomhedens drift, slutter Henrik Schelde Andersen.

Projektet bliver sat i gang i efteråret 2003 og varer til 2005.

Læs også