Aktivitet på messen

(LANBRUG SYD) Også de kommende år vil Flyvestation Vandel danne ramme om EGA-Messen.

Det lød og støvede som på en byggeplads, da Landbrug Syds udsendte medarbejder i onsdags lagde vejen forbi den tidligere flyveplads, Flyvestation Vandel. Men der blev ikke bygget, selvom adskillige entreprenørmaskiner var i fuld vigør – maskinerne blev prøvet af.

Messecenter Herning havde samlet 205 udstillere til EGA-messen, hvor det ikke mindst var de store maskiner til byggebranchen, der blev præsenteret, men også adskillige mindre maskiner til både byggeri og landbrug var stillet frem, og på det store område var der rig lejlighed til at få skovlen i jorden.

Den mulighed benyttede mange sig af, og allerede på pladsen blev der indgået handler, men de fleste kom for at hente inspiration til et senere indkøb. Og udbudet var stort – EGA Messen har aldrig været større end i år. Nettostandarealet var på mere end 85.000 kvadratmeter.

- Med sit 983 hektar store areal byder Flyvestation Vandel på ideelle betingelser til gennemførelse af messen. Vi benytter til EGA 2003 cirka 30 hektar, og her kan de store maskine grave og læsse, og de lidt mindre maskiner kan boltre sig på velegnede, grønne arealer, lød det fra Messecenter Hernings direktør, Georg Sørensen, ved åbningen af messen.

Her kunne han samtidig fortælle, at der er indgået aftale med den nye ejer, Christian Greve Moltke, Bregentved Gods, om, at arealet kan benyttes foreløbig frem til 2011.

- Vi forventer os meget af messen, som folk har gået og ventet på, lød det fra Hans Henrik Jensen, der ejer firmaet sammen med sin bror, Mogens Jensen.

Førstnævnte tager sig primært af entreprenørdelen, mens Mogens Jensen er mere til landbrug, og han kunne allerede på førstedagen glæde sig over, at også landmænd viste interesse for udstillingen.

Læs også