Jubilæumsmesse for juletræer

På torsdag afvikler Langesø Skovdistrikt for 10. gang Langesø Messen, der er den største branchemesse af sin art. Arrangørerne forventer omkring 3000 besøgende.

Selv om vejrprofeterne endnu ikke melder om frost og sne, er det højsæson for juletræer, og på torsdag åbner parken om Langesø slot for juletræsbranchens optakt til den kommende jul.

Det er 10. gang, at Langesø Messen finder sted, og også i år er der udsigt til både publikums- og udstillerrekord, melder arrangørerne af den fynske messe, der er den største af sin art.

128 udstillere, heraf 23 udenlandske, har på forhånd meldt deres ankomst, og branchefolk vil få et bredt udvalg af udstyr til produktion og høst af juletræer og klippegrønt at se. Ligesom de foregående år vil der både være nyheder samt forbedringer på kendt udstyr.

Når det gælder besøgstallene, regner skovrider Finn Jacobsen, Langesø Skovdistrikt, med, at omkring 3000 gæster mod cirka 2500 sidste år vil finde vej til messen i de smukke omgivelser omkring Langesø slot ved Morud.

- Vi har mødt meget stor interesse fra udlandet, så jeg regner med et øget besøgstal i forhold til sidste år. Vi har traditionelt mange gæster fra Tyskland, men i år har vi også fået meldinger om selskaber fra både Schweiz og Italien. Så interessen for messen er fortsat stigende, siger skovrideren.

Forudsætningen for at øge salget yderligere er en intensivering af markedsføringen, og Dansk Juletræsdyrkerforening demonstrerer på messen, hvordan de danske juletræer markedsføres som »Original Nordmann« på eksportmarkedet. Foreningen viser også, hvordan træerne bør klassificeres for at tilfredsstille forbrugerne.

Et andet af messens hovedtemaer er logistikløsninger. Den forøgede produktion af nordmannsgran juletræer i andre lande giver de europæiske forbrugere mulighed for at købe lokalt producerede juletræer. Det betyder yderligere krav til de danske producenter, der skal kunne levere deres træer så friske og ubeskadigede til de udenlandske aftagere som muligt. Derfor vil man på messen kunne se en række løsninger på pakning og læsning af juletræer.

Sidste år løb et fynsk juletræ af med sejren. Det var Evergreen Farm i Veflinge, der for anden gang i konkurrencens historie løb med stjernen. Der er med andre ord chance for et fynsk hattrick, hvis Poul og Peter Rasmussen, der driver Evergreen Farm, igen kan stille med et flot og fejlfrit juletræ.

Læs også