Jorden vendes på Tybrind

Den fynske juniormester, Ulrik Balman, er blandt deltagerne, når landsdelsstævnet i pløjning på lørdag afvikles på Vestfyn. Ud over pløjemestrene fra Fyn og Sydjylland bliver der også blive lejlighed til at se Wedellsborgs store maskinpark.

Maskinparken, der er tilrettelagt efter at kunne drive de i alt ca. 2.500 ha agerjord og 6.500 ha skov på Frijsenborg og Wedellsborg Landbrug, som Tybrind er en del af, er det seneste år blevet fornyet. En del af de imponerende maskiner vil de besøgende kunne tage i øjesyn ved lørdagens arrangement.

Men ellers er det naturligvis pløjningen og kvalifikationen til danmarksmesterskabet, det primært drejer sig om. Ved stævnet deltager de bedste pløjere fra de afviklede regionsstævner i Sønderjylland, Ribe, Vejle og Fyn. I alt otte pløjere kan gå videre til DM i pløjning, som afvikles den 27. oktober ved Grindsted.

For Sønderjyllands Landboungdom pløjer Jan Nansen, Chr. Schmidt og Martin Heinsvig med vendeplov. Med standardplov er regionen repræsenteret ved Frank Clemmesen, Bernd Clemmesen og Uve Petersen.

For Landboungdommen Fyn pløjer Anders Dahl Nielsen med standardplov - Troels Detlefsen, Ulrik Balman og Jacob Olesen møder op med deres vendeplove.

Ribe Amts Landboungdom er repræsenteret ved Morten Krupa, Mads Hansen og Jan Jensen med vendeplov og Henrik Andersen, Flemming Thorsager og Allan Lambertsen med standardplov.

Landboungdommen i Vejle fandt først deres repræsentanter til pløjestævnet i den forgangne weekend.

Motor- og Veterantraktorklubben Fyn deltager også på lørdag på Tybrind. De vil med deres prægtige gamle traktorer vise, at også de kan lave godt pløjearbejde.

Der er gratis adgang til stævnearealet på adressen Tybrindvej 47, Ejby. Fra motorvejsafkørsel nr. 57 ved Nr. Åby finder man stedet ved at køre ca. 9 km mod Assens, hvorefter der svinges til højre ad Tybrindvej.

Læs også