Ny formand vil skabe ro i Vrå Andel

Ny formand vil skabe ro i Vrå Andel

MEDLEMSRESPEKT: - Vi må respektere, at medlemmerne ikke har ønsket et samarbejde med DLG, siger nyvalgt nordjysk grovvareformand.

Uoverensstemmelser om virksomhedens fremtidige kurs, har ført til et formandsskifte i Vrå Andel. Det hidtidige formandskab nedlagde simpelthen deres mandater på et ekstraordinært bestyrelsesmøde forleden.

Søren Smalbro, Bjergby ved Hjørring, har nu afløst Kristian Kjær, der tidligere også var formand for Landsforeningen Den lokale Andel. Samtidig har Svend Erik Jakobsen, Jerslev, afløst Lars H. Pedersen som næstformand.

- Ved to generalforsamlinger for præcis et år siden sagde medlemmerne nej tak til et samarbejde med DLG under et Nordjysk Andels Grovvarer. Det må vi respektere, og derfor kan man ikke, som Kristian Kjær har gjort det, fortsætte med at melde ud, at man går efter DLG-samarbejdet. Signalerne skaber uro – ikke mindst blandt vore medarbejdere. Derfor er udskiftningen på formandsposterne kommet nu, siger Søren Smalbro, der fortsætter:

- Den lokale Andel er under forandring. Tingene bliver justeret til i Landsforeningen, og Den lokale Andel fortjener opbakning nu. Samarbejdet skal have en chance.

- Men lige nu skal det handle om Vrå Andel og om at få hverdagen til at fungere optimalt. Vi skal have ro på tingene i vores udmærkede andel.

Den 36-årige nordjyde driver en gård med 80 malkekøer, 4.500 slagtesvin og 158 hektar jord, hvoraf de 70 er i forpagtning.

Læs også