Stor succes til JBK

Uge 42 stod i hestenes tegn, da Arena Fyn i Odense lagde bane til det store internationale ridestævne, JBK Horse Shows.

11 dages ridestævne sluttede den 18. oktober med World Cup Kür. Her red den hollandske dressurrytter Anky van Grunsven sig til sejr på hesten Salinero. Bedste dansker i klassen blev Andreas Helgstrand, der red sig til en niende plads på holstenerhingsten Tannehof's Carabas.

Stævnet bød udover World Cup dressur også på ridebanespringning i international klasse, hvor den sjællandske springrytter, Tina Lund tog sig af mange af rosetterne.

Dansk Ride Forbunds Championater blev ligeledes afholdt ved JBK Horse Shows, og her blev nogle af verdens bedste unge dressurheste vist frem.

JBK Horse Shows er Danmarks største ridestævne, men det er ikke kun heste og ridning, der er på plakaten, når stævnet løber af stablen.

Under stævnet blev der samlet ind til de hjemløse i Odense, ligesom der blev uddelt diverse priser.

Godt par
Torsdag den 15. oktober blev der afholdt Henne Kirkeby Kro Cup. Klassen er en international dressur konkurrence CDI«««, og rides som en Prix St. Georges. Den blev vundet af den sjællandske ekvipage, Sidsel M. Johansen og hesten Schianto, der er en Dansk Varmblodsvallak. Dermed kvalificerede Sidsel M. Johansen sig, sammen med de øvrige 15 bedst placerede, til Tryg Cup der blev afviklet lørdag den 17. oktober.

Sidsel M. Johansen og Schianto havde international debut ved sidste års JBK stævne i Odense, og igen i år høstede hest og rytter stort bifald efter deres flotte ridt lørdag. Ekvipagen bliver undervist af Morten Thomsen fra Silkeborg.

Schianto og Sidsel M. Johansen har været makkere siden august 2008, hvor familien Rosbøg fra Ølstykke stillede hesten til rådighed for den talentfulde rytter. Siden har den stået på gode sportslige resultater, og ekvipagen har adskillige røde rosetter på samvittigheden.

Målet med Schianto er start i Grand Prix, og hvem véd, måske er det her, man ser dem til næste års JBK Horse Shows i Odense.

Læs også