Danske Slagterier under pres

Fusionen mellem Danish Crown og Steff-Houlberg skaber debat om der fortsat er behov for en stor brancheorganisation.

Flere har ellers i kraftige vendinger været fremme med synspunkter om, at den nye struktur med dominans af Danish Crown, kræver ændringer såvel i brancheorganisationen som i Svineafgiftsfonden. Som det mest markante har formanden for Danske Svineproducenter, Per Bach Laursen, ønsket organisationen nedlagt.

Flere politikere har mener, at produktionsafgifterne er skatter og at kontrollen med de mange midler, bør flyttes fra en privat virksomhed til det offentlige.

Også landbrugsraadets præsident Peter Gæmelke mener, at den nye situation bør føre til overvejelser om organisationsstrukturen.

- Disse opgaver skal fortsat løses, uanset om der er to eller tre slagteriselskaber. I forbindelse med forslaget om en fusion mellem Danish Crown og Steff-Houlberg er det klart betonet, at der er fuld opbakning fra virksomhederne til brancheorganisationen. Vi vil løbende sikre, at brancheorganisationens opgaver hele tiden er trimmet til de aktuelle behov, som svineproducenterne og virksomhederne har og heri indgår den nye situation naturligvis også, siger Bent Claudi Lassen.

Læs også