Verdensnyhederne står igen i kø på HL21

Der er masser af nyheder, der kommer for en dag, når årets udgave af Have & Landskab finder sted i Slagelse.

Karsten Fog fra H. A. Fog vandt Maskinleverandørernes innnovationspris både i 2017 og 2019. De har fem nyheder med i årets konkurrence.

21 spritnye maskiner og redskaber står klar til at dyste om Maskinleverandørernes Innovationspris på Have & Landskab i Slagelse den 25. til 27. august – og for hele otte maskinernes vedkommende er der tale om deciderede Verdensnyheder. Men det er ikke kun maskinproducenterne, som udvikler på livet løs.

Også selve Innovationsprisen er ændret og vil i år være opdelt i to kategorier – én for større materiel og en for småmaskiner såsom walk-behind græsklippere, håndholdte buskryddere og lignende, fortæller branchedirektør hos Maskinleverandørerne, Klaus Nissen.

- Til HL17 og HL19 havde vi kun de store maskiner med i konkurrencen, men med dette initiativ udvider vi paletten og giver indkøberne et mere komplet billede af mulighederne på markedet, forklarer han. 

De 21 nyheder fordeler sig med syv nyheder blandt småmaskinerne og 14 i den større kategori, og ifølge Klaus Nissen er der sket produktudvikling over hele feltet.

- Der er selvfølgelig meget fokus på eldrift. Det er jo en udvikling, som vi ser overalt, og som indkøberne har stor interesse i. Det samme gælder maskiner med forbrændingsmotorer, som skal leve op til STAGE-kravene. Men også indenfor sikkerhed, ergonomi og miljø er der reelle Danmarks- og verdensnyheder på programmet, så det bliver spændende at opleve live, siger han.

Juryen er klar

Igen i år kommer konkurrencens maskinnyheder til at være markeret på oversigtskort og med skilte på de enkelte stande med en, to eller tre lysende idépærer, alt efter om der er tale om en firma-, danmarks- eller verdensnyhed.

De mange nyheder er blevet vurderet af et uafhængigt ekspertpanel bestående af fire fagfolk med vidt forskellig baggrund. Det drejer sig om teknisk ansvarlig i Furesø Kommune, Benny Petersen Bach, kirkegårdsleder ved Gauerslund Kirke, Aksel Jensen, anlægsgartnermester Troels Skov Larsen fra virksomheden Th. Skov Larsen samt Maskinleverandørernes Klaus Nissen.

Om arbejdet i juryen fortæller Benny Petersen Bach:

- Der var helt klart flere øjenåbnere blandt de nyheder, som vi har vurderet. Uden at afsløre for meget kan man også generelt sige, at el-maskinerne bliver kraftigere, og at de forskellige udviklinger i forhold til støj og emissioner er godt, når vi skal lave APV i kommunen. Nu glæder jeg mig bare til at komme ned på udstillingen og stifte bekendtskab med maskinerne i virkeligheden, siger Benny Petersen Bach, som selv er ansvarlig for Furesø Kommunes maskinpark, hvor der efterhånden kun er to køretøjer tilbage med forbrændingsmotor. 

- Hattrick er måske utopi

Både til HL17 og HL19 var det H.A. Fog A/S, der løb med sejren i Maskinleverandørernes Innovationspris, og til HL21 har indehaver Karsten Fog meldt sig på banen med hele fem nyheder – fire maskiner og en ny styreenhed.

- Vi er meget fokuserede på el, og det var vores eldrevne zero-turn klipper Mean Green, som vi vandt med sidste gang. I år er vi klar med en ny og større model, men også med bl.a. en reel elbil med størrelse som en varebil og godkendt til at køre på landevejen, altså en rigtig bil, fortæller Karsten Fog, som trods tidligere års succes ikke tør tage en sejr ved HL21 for givet.

- At lave hattrick er måske utopi, men vi har da nogle gode kandidater med, så lad os nu se.

Andre interesserede må også væbne sig med tålmodighed, da der først bliver løftet for sløret for de 21 nyheder, når Have & Landskab løber af stablen i Slagelse. Her vil top tre i Maskinleverandørernes Innovationspris blive kåret på Maskintorvet klokken 12 på åbningsdagen den 25. august.

De er med i kampen om Innovationsprisen

Følgende virksomheder dyster om Maskinleverandørernes Innovationspris:
•    V. Løwener A/S
•    Sønderup Maskinhandel A/S
•    STIGA A/S
•    Egholm A/S
•    Henrik A. Fog
•    NOMACO Danmark A/S
•    Lindholdt Maskiner A/S
•    GMR Maskiner A/S
•    Stemas A/S 

Have & Landskab afholdes på ZBC Jernbjerggaards arealer i Slagelse den 25. til 27. august 2021.

Læs også