Hesselhoej inviterer til afkomschampionat

Søndag den 3. juli har avlere mulighed for at mødes og ikke mindst vise deres afkom frem i hingstestationens nye rammer.

Hingstestationen Hesselhoej i Asperup vil for første gang invitere alle kunder/avlere til afkomschampionat.

Championatet, der foregår søndag den 3. juli, er for alle, der har et afkom efter en af Hesselhoejs nuværende eller tidligere stationerede avlshingste. Det vil sige føl, 1 års og 2 års efter de hingste som Hesselhoej har tilbudt i de forhenværende avlssæsoner er velkomne og deltagelse er gratis.

Afkomschampionatet er, ud over et socialt arrangement hvor avlerne kan mødes og se hinandens føl og plage, også et godt udstillingsvindue til et eventuelt salg af afkom, lyder det på Hesselhoejs hjemmeside.

Teamet på Hesselhoej oplyser endvidere, at de håber at mange avlere, vil bruge championatet til at starte afkommets uddannelse - lære dem, at blive læsset og komme i byen. - Derudover er det et ønske, at avlere vil benytte lejligheden til at samles og være med til at inspirere hinanden til nutiden og fremtidens avl.

Afkommene vil blive opdelt i hold. De opdeles efter køn, alder og faderhingst, alt efter antal tilmeldte.

Dommerne vil i løbet af dagen udtage de bedste afkom til ærespræmieringen, hvor dagens bedste afkom vil blive fundet, og det oplyses, at der vil være flotte ærespræmier at vinde.

Find mere information om arrangementet og om tilmelding på Hesselhoejs hjemmeside.

Læs også