God dyrskueopbakning: I Lemvig ser man ingen grund til at ændre konceptet

Lemvig Marked & Dyrskue melder, at de er klar til juni, når »årets folkefest« på flyvepladsen holdes den 3.-4. juni. Og på grund af den gode opbakning sidste år bliver det meste, som det plejer.

Lemvigegnens største arrangement – Lemvig Marked & Dyrskue – vendte efter to års corona-nedlukning tilbage sidste år med god opbakning fra både udstillere og gæster.

I den forbindelse melder arrangørerne bag dyrskuet nu, at der er ro i maven forud for dette års arrangement, der holdes i weekenden 3.-4. juni. 

- Det var virkelig dejligt at opleve stemningen på flyvepladsen, hvor dyr og maskiner er udstillet sammen med de mange aktiviteter, som vi arrangerer sammen med Lemvig Flyveklub. Det er en unik kombination, der gør et traditionelt dyrskue til en folkefest for hele Nordvestjylland, og det var tydeligt, at både udstillere og publikum var glade for, at vi igen kunne mødes i de uformelle, udendørs rammer, siger Henrik Damgren fra landboforeningen Fjordland. 

Makkerskabet mellem landboforeningen og flyveklubben ser derfor ingen grund til at ændre på det grundlæggende koncept for Lemvig Marked & Dyrskue, hvor lørdagen traditionen tro er »klovdag« med kvægudstilling, mens avls- og fritidsheste fylder dyrskueringen søndag.

Gamle kendinge

Begge dage omgivet af en stor udstilling med maskiner og produkter til landbruget og livet på landet samt stande med udstillinger og aktiviteter fra lokale forretninger, foreninger og institutioner. 

- Vi byder derfor på oplevelser og inspiration til hele familien. Gamle kendinge er allerede klar til at være med igen, og vi er i udstillingsudvalget i fuld gang med at invitere nye udstillere til at være med, ligesom vi arbejder på et program med både velkendte og nye aktiviteter i weekenden op til grundlovsdag, siger Henrik Damgren. 

Tilmelding for udstillere af maskiner og produkter er åbnet på hjemmesiden lemvig.com, der drives af Lemvig Flyveklub, mens tilmeldingen af kvæg, heste og andre dyr følger i de kommende måneder.   

I 2022 var besøgstallet ganske fint.

- Med omkring 5.000 gæster både lørdag og søndag fik vi et besøgstal på samlet cirka 10.000, der er fuldt på højde med de tidligere år. Det er vi rigtigt godt tilfredse med, når coronaen har forsinket vores planlægning og dermed påvirket nogle udstilleres interesse for at være med i år, sagde Mads N. Rohde fra Lemvig Flyveklub sidste år til Effektivt Landbrug.

Dog kunne dyrskuet godt have brugt til flere køer på klov-dagen lørdag.

- Men ellers var vejret fint, og alting klappede, selv om tingene har været pakket ned i et par år. Og så var det jo bare dejligt igen at opleve det hyggelige møde mellem by og land. Uanset om det var ved dyrskuekøerne, de store landbrugsmaskiner, søndagens hesteaktiviteter, Åbent Landbrugs klappegård eller den traditionsrige uddeling af helstegt gris ved landboforeningens telt, sagde Morten Agger, næstformand i Fjordland.   

Læs også