Nature Energy indgår grøn kæmpeaftale med Shell

Nature Energy og Shell har indgået en stor aftale, hvor Nature Energy sælger biogas til Shell Energy i Europa. Aftalen er til dato den største af sin slags i verden og beviser, at biogas er en vigtig del af den grønne omstilling i hele Europa.

Ole Hvelplund, direktør i Nature Energy, er glad for den aftale, som biogasselskabet har indgået med Shell. Foto: Jesper Balleby
Ole Hvelplund, direktør i Nature Energy, er glad for den aftale, som biogasselskabet har indgået med Shell. Foto: Jesper Balleby

En af verdens største energivirksomheder Shell investerer i biogas fra en af verdens største producenter af biogas, danske Nature Energy. 

Parterne ønsker ikke at offentliggøre den præcise størrelse på aftalen, men oplyser, at aftalen er den største indgåede biogasaftale i verden til dato. 

- Aftalen er en blåstempling af biogas som en vigtig del af den grønne omstilling, som foregår over hele verden. Vi er stolte over, at en energimastodont som Shell investerer i biogas fra os, siger administrerende direktør i Nature Energy, Ole Hvelplund, og fortsætter:

- Aftalen er et kommercielt gennembrud for biogas, og aftalen giver os samtidig flere muskler til at realisere nye biogasprojekter. Vi har ambitioner om at bygge flere storskala biogasanlæg i Danmark, Nordamerika og Europa, og her er aftalen med Shell et vigtigt skridt på vejen for Nature Energy, men også for den grønne omstilling, siger Ole Hvelplund.

Styrker den grønne omstilling

Nature Energy-direktøren roser samtidig Shell for at investere i den grønne omstilling.

- Vi har i vores dialog med Shell virkelig kunne mærke, at det er vigtigt for dem at bidrage til den grønne omstilling, så derfor er vi heller ikke i tvivl om, at det er det helt rigtige, at vi går sammen om at få mere biogas ud i Europa, siger Ole Hvelplund.

Shell er glade for aftalen og ser investeringerne i biogas som en del af deres bredere indsats for at levere flere og renere energiløsninger til samfundet.

- Biogas har en vigtig rolle at spille i energiomstillingen. Denne aftale er en vigtig del af vores arbejde med at kunne tilbyde vore kunder i hele Europa mulighed for at kunne vælge løsninger med lavere CO2-aftryk, siger Jonathan McCloy, General Manager for gas hos Shell Energy Europe. 

- Vi er glade for at styrke vores samarbejde med Nature Energy gennem denne biogas-aftale, tilføjer han.

hka

Læs også

Biogasanlæg opføres under protester
Langer ud efter energiudspil
Nature Energy giver den snart biogas i Kværs
Det nye boom er på vej i dansk biogas
Undersøger mulighed for at lave et stort biogasanlæg
Biogas giver mange muligheder – og udfordringer