Næstformand i genetikvirksomhed vælges til formandsposten

Efter at have siddet i en årrække som næstformand i bestyrelsen hos VikingGenetics er Anders Levring nu udpeget som bestyrelsesformand for selskabet efter generalforsamling den 17. april 2024.

Han efterfølger Per-Johan Svensson, der for nylig trådte tilbage fra stillingen.

Den nye formand er 60 år og har en omfattende baggrund inden for malke- og kødkvægssektoren med næsten 500 Jerseykøer på sin gård, Hagenbjerg Jersey, nær Fjellerup, Danmark og har været bestyrelsesmedlem siden 2008.

Siden 2020 har han været bestyrelsesformand for VikingDanmark – en af VikingGenetics’ medlemsforeninger. Derudover er han følgende: Formand for Nordic Cattle Genetic Evaluation (NAV), medlem af bestyrelsen i kvægsektoren i Landbrugs- og Fødevarerådet (L&F) og så er han en del af VikingBeef Breed Committee.

- På vegne af hele bestyrelsen for VikingGenetics vil jeg gerne takke Per-Johan Svensson for hans hårde arbejde. Jeg er ydmyg over at være blevet udpeget som ny formand, og jeg er overbevist om, at de valg og investeringer, vi har foretaget indtil nu, tager os i den rigtige retning. Jeg ser frem til mere samarbejde med bestyrelsen for at skabe mere værdi for de nordiske landmænd, siger den nye formand og tilføjer:

- Vi er forpligtet til vores innovative avlsmodel, der sikrer top genetiske fremskridt og en rentabel fremtid for mælke- og oksekødsproducenter i Norden og på verdensplan.

Bestyrelsen valgte på generalforsamlingen også Anna Samuelsson og Andreas Johansson som næstformænd i VikingGenetics.

Læs også