Maskinforretning fortsætter med millionoverskud

Karl Mertz A/S har de seneste fire år haft et samlet overskud på 21,7 millioner kroner – senest 6,5 millioner i 2023.

21,7 millioner kroner.

Så meget har Karl Mertz A/S tilsammen leveret i overskud over de seneste fire år.

Ser man på det seneste regnskabsår, har maskinforretningen landet et resultat på 6,5 millioner kroner. Til sammenligning var overskuddet på 7,2 millioner i 2022.

Ifølge selskabets ledelsesberetning er det realiserede resultat før skat godt 2,8 millioner kroner bedre end det forventede resultat for året. Og det er der en helt særlig grund til:

- Et ektraordinært godt år for dansk planteavls-landbrug har resulteret i et større salg end forventet, hvilket alene har bidraget til det væsentligt bedre resultat for året, fremgår det af ledelsesberetningen.

- Årets udvikling og resultat anses for særdeles tilfredsstillende og bedre end det forventede for året, står der endvidere.

Stigende udfordinger

Selvom 2023 overraskede positivt, er der flere faktorer, der kan gå hen og give udfordringer i det indeværende regnskabsår.

- Prisstigninger fra selskabets leverandører og en usikker leveringssituation kan være svær at absorbere i de daglige handler. Tilsvarende kan stigninger i de faste omkostninger reducere det forventede resultat, står der i ledelsesberetningen.

Således forventer selskabet et overskud før skat på cirka 2 millioner kroner for det kommende år.

Karl Mertz A/S har ved regnskabafslutning en samlet egenkapital på 48,9 millioner kroner, hvilket er en stigning i forhold til 2022, hvor egenkapitalen var på 45,4 millioner.

Egenkapitalens forrentning har i regnskabsåret været på omkring 17 procent. Selskabet beskæftiger ifølge årsrapporten 70 medarbejdere, som er fordelt på fem afdelinger – i Nakskov og Sakskøbing på Lolland, Horreby på Falster samt i Rønnede og Sorø på Sjælland.

Læs også