Ny udviklingschef hos Fjordland vil dyrke husdyrproduktionens potentiale

Fjordland har udnævnt Torsten Gruhn som ny udviklingschef med fokus på at styrke den tværfaglige rådgivning, særligt i forhold til den grønne omstilling. Udnævnelsen markerer en vigtig strategisk satsning for at sikre, at rådgivningsvirksomheden kan imødekomme landbrugets stigende behov for flerfaglig ekspertise.

»Aftale om et grønt Danmark« stiller nye krav til landbrugets rådgivningsvirksomheder. Det har man taget konsekvensen af hos rådgivningshuset Fjordland ved at udnævne en udviklingschef, der skal stå for den tværfaglige forretningsudvikling af rådgivningen med et aktuelt fokus på den grønne omstilling.

Der er gang i en rivende udvikling i erhvervet lige nu. En af de ting, vi hurtigt blev klar over, var, at der vil komme mange flere tværfaglige opgaver i vores rådgivningsarbejde, hvilket får en stor betydning for den enkelte landbrugsbrugsvirksomhed. Den udfordring skal jeg imødekomme som udviklingschef, og jeg tror på, at der ligger et stort udviklingspotentiale for os i Fjordland, hvor vi har alt den fornødne viden til rådighed.

Torsten Gruhn

Den nye udviklingschef er et velkendt ansigt i Fjordlands område. Det er nemlig Torsten Gruhn, der er kendt som leder af husdyrrådgivningen, som nu også kommer til at varetage Fjordlands udviklingspotentiale i kraft af titlen som udviklingschef.

Torsten Gruhn fortsætter samtidig som afdelingsleder for husdyrrådgivningen. Desuden skal han varetage det overordnede ansvar for afdelingen for Strategi & Virksomhedsledelse.

- Landbrugsvirksomhedernes udfordringer – og dermed også deres efterspørgsel efter rådgivning - har altid været af en tværfaglig karakter, hvor viden fra forskellige fagområder kombineres for at finde de rette løsninger for den enkelte bedrift. Det er uanset, om det gælder produktionsoptimering, kapacitetsudnyttelse eller ledelse, siger han.

Behovet for denne fler- eller tværfaglige rådgivning er stærkt stigende, mener han.

Rivende udvikling

- Der er gang i en rivende udvikling i erhvervet lige nu. En af de ting, vi hurtigt blev klar over, var, at der vil komme mange flere tværfaglige opgaver i vores rådgivningsarbejde, hvilket får en stor betydning for den enkelte landbrugsbrugsvirksomhed. Den udfordring skal jeg imødekomme som udviklingschef, og jeg tror på, at der ligger et stort udviklingspotentiale for os i Fjordland, hvor vi har alt den fornødne viden til rådighed, forklarer Torsten Gruhn.

Fjordlands administrerende direktør, Henrik Hardboe Galsgaard, mener, at udnævnelsen af en udviklingschef er et naturligt skridt i Fjordlands fortsatte udvikling:

- Torstens rolle som udviklingschef bliver vigtig for Fjordland og vores fremtid i erhvervet. Den grønne omstilling kommer til at ændre erhvervet, og det er en udvikling, vi skal være på forkant af. Derfor kommer udviklingschefen til at sikre, at vores rådgivningstilbud forbliver relevante både for nutidige og fremtidige kunder, siger Henrik Hardboe Galsgaard.

Det er ikke helt tilfældigt, at det netop er lederen af husdyrrådgivningen, som kommer til at varetage det samlede udviklingspotentiale for Fjordland som helhed.

- Vi holder som rådgivningsvirksomhed til i et område, hvor husdyrproduktion altid har spillet en central rolle i udviklingen af landbrugsproduktionen. Derfor er jeg glad for, at jeg får muligheden for at dyrke det udviklingspotentiale, jeg ser i husdyrproduktionen, siger Torsten Gruhn.

Læs også