Arla-rival styrker global proteinposition med amerikansk opkøb
FrieslandCampina går ind på det nordamerikanske proteinmarked med køb af Wisconsin Whey Protein.

Arla-rivalen FrieslandCampina køber Wisconsin Whey Protein og udvider sin globale kapacitet for at imødekomme stigende proteinefterspørgsel. Foto: FrieslandCampina
Den hollandske mejerikoncern FrieslandCampina tager et stort skridt ind på det nordamerikanske marked med et planlagt opkøb af Wisconsin Whey Protein, en anerkendt producent af whey protein-isolater.
Ifølge selskabet bliver virksomheden integreret i forretningsområdet FrieslandCampina Ingredients, som dermed øger sin globale kapacitet markant.
Wisconsin Whey Proteins fabrik i USA’s mejeridistrikt er under udvidelse og vil mere end fordoble sin produktion. Det skal styrke leverancerne til segmenter som performance-, aktiv- og medicinsk ernæring.
- Ved at slå os sammen med Wisconsin Whey Protein, en respekteret producent af højkvalitets whey-isolater med stærkt fokus på produktion og innovation, samler vi udvidet kapacitet i USA med vores dybe ekspertise inden for proteinteknologi, forskning og applikationsudvikling. Opkøbet gør det muligt for os at skalere vores dokumenterede succeser inden for high-end proteinløsninger til kunder i USA og globalt. Alt sammen for at levere ernæringsløsninger, der matcher både forbrugernes præferencer og behov – så mennesker altid kan få mest muligt ud af livet, siger Anne Peter Lindeboom, præsident for FrieslandCampina Ingredients, i en pressemeddelelse, mens Wisconsin Whey Proteins kalder aftalen en naturlig forlængelse af »virksomhedens entreprenørånd«.
Opkøbet sker midt i en global bølge af stigende efterspørgsel. 71 procent af forbrugerne prioriterer nu proteinindtag, og markedet for whey-protein ventes at vokse 6,6 procent årligt frem mod 2030.
Transaktionen afventer myndighedsgodkendelser.








































