Marianne så frugter gå til spilde i tonsvis – men så fik hun en god idé
En studietur til Tanzania for to år siden gjorde et stort indtryk på 28-årige Marianne Duijm. I dag producerer hun frugtkarameller af den bæredygtige slags i Casju, som hun stiftede med en medstuderende for to år siden for at bekæmpe madspild og gøre en forskel for de lokale landmænd i det østafrikanske land.

Marianne Duijm producerer frugtkarameller med chokoladeovertræk i kampen mod madspild. Produktet hedder ’Casju’. Fotos: Daniel Barber
Det er juli 2018, og der er bagende varmt på cashewplantagen i Tanga i Tanzania, hvor Marianne Duijm er på besøg med studiekammeraten Camilla. Hun har rejst over 7.000 kilometer for at undersøge værdikæden bag cashewnødproduktionen, som også vil vise sig at blive omdrejningspunktet for den Design og Innovation-studerendes specialeafhandling efterfølgende.
Vil du læse mere?
Kære læser, denne artikel fra Effektivt Landbrug er låst.
Kvalitetsjournalistik kræver research, ekspertise og adgang til relevante kilder.
Men vi vil rigtig gerne tilbyde dig et digitalt abonnement i 30 dage for kun 30 kroner.

Læs hele artiklen
Få straks adgang til at læse hele artiklen uden abonnement. Det koster kun 15 kr.
Allerede abonnent? Log ind her