Redningsplaner hældt ned ad brættet i Sæby

Mandag gjorde Frederikshavns borgmester Birgit S. Hansen (S) en ny indsats for at undgå en lukning af Danish Crowns slagteri, men det lader til, at borgmesteren talte for døve øren.

Forsøgene på at redde Danish Crowns slagteri i Sæby ser ud til at være ufrugtbare. Det konstaterer en skuffet borgmester i Frederikshavn, Birgit S. Hansen (S), der mandag var til møde med deltagelse af Danish Crown-toppen, blandt andet CFO Thomas Ahle og produktionsdirektør Søren Eriksen.

Ifølge Danish Crowns beregninger vil slagterigiganten kunne spare 300 millioner kroner på at lukke slagteriet i Sæby, hvilket vil gøre, at 800 mennesker mister deres arbejde. Det stiller borgmsteren dog spørgsmålstegn ved.

- Men når vi beder om det, kan vi ikke få deres beregninger. Vores tal viser noget helt andet, og derfor forstår vi stadig ikke, hvad det er, som gør, at Sæby trækker nitten. Det står hen det uvisse, og det fortjener slagteriarbejderne ikke. De har arbejdet hurtigt, undladt at strejke og været de mest effektive i Danish Crown. Alligevel lukker ledelsen slagteriet i Sæby, siger Birgit S. Hansen ifølge Kanal Frederikshavn.

Fik en kold skulder

Medarbejderne på slagteriet har ellers åbnet op for at gå ned i tid og investere penge i et nyt selskab – på samme måde, som man for år tilbage reddede Danish Crown-slagteriet i Rønne på Bornholm – samt at holde lukket i nogle uger. Men uden held.

- Kommunen har råbt, grædt, tigget og bedt, om vi kunne få en dialog om muligheden for at bevare bare nogle arbejdspladser i Sæby, og der må jeg konstatere, at vi i dag blev kørt helt ned af brættet. De var hverken til at hugge eller stikke i. Vi fik en kold skulder, vurderer borgmesteren.

Lukningen af slagteriet kommer i halen på stærkt faldende produktion af slagtesvin i Danmark og øget eksport af smågrise til Tyskland og Polen.

Læs også