Tyske slagterier advarer om faldende produktion

De tyske kødindustriforeninger advarede på dens årlige konference i Hamborg om konsekvenserne af et faldende antal husdyr.

Ifølge foreningerne udgør lovgivningsreformer, ASF og et faldende kødforbud en trussel mod den indenlandske produktion. Det skriver mediet Fleischwirtschaft.

I Tyskland er antallet af grise, til rådighed til slagtning, faldet, og det har nødvendiggjort tilpasninger af kapaciteten på slagterierne.

Samtidig oplever alle led i markedsføringskæden økonomiske vanskeligheder på grund af energikrisen og stigende arbejds- og råvareomkostninger, skriver mediet.

Slagte- og forarbejdningsvirksomheder var dybt bekymrede over konsekvenserne af forskellige nationale lovgivningsbestemmelser, der i øjeblikket diskuteres i Tyskland, udtalte de to brancheforeninger VDF (Verband der Fleischwirtschaft) og BVWS (Bundesverband Deutscher Wurst- und Schinkenproduzenten) og kaldte den nuværende regerings »solo«-indsats en hindring for at få adgang til det europæiske marked med væsentlige konsekvenser for industrien.

Ifølge de to førnævnte brancheforeninger er kødforbruget i Tyskland alene det sidste år faldet med gennemsnitligt 4,2 kg til 52 kg pr. indbygger. 

Læs også