Eksklusiv handel: Ovethi bliver importør af indiske Ascenso-dæk

Ovethi - Dansk Dæk Service er blevet udnævnt som dansk eneimportør af de klimavenlige indiske Ascenso-dæk til blandt andet traktorer og entreprenørmaskiner.

Første container med Ascenso-dæk fra Indien er netop landet i Ovethis hovedafdeling i Gelsted på Fyn, og Palle Beiskjær, der er firmaets salgsdirektør med ansvar for salg af dæk og fælge til landbruget, ser frem til at introducere mærket i Danmark.

- Vi har glædet os rigtig meget til at modtage første sending Ascenso-dæk fra det indiske firma. Og nu er de her. Indtil videre lever produkterne fuldkommen op til mine forventninger. Karkasserne har en god fleksibilitet, og finishen er flot, siger salgsdirektør Palle Beiskjær, Ovethi – Dansk Dæk Service.

Han ser nu frem til allerede fra næste uge at komme i gang med at langtidsteste dækkene ude hos en række udvalgte landmænd og maskinstationer. Testene vil blive gennemført forskellige steder i Danmark og under forskellige kørselsforhold.

- Aftalerne er på plads, så vi skal bare i gang. Vi udfører ofte vores egne tests af nye produkter, når vi får dem ind på hylderne. På den måde får vi nemlig rigtig god føling med dækkene og kan rådgive og vejlede kunderne mest optimalt, forklarer salgsdirektøren.

Lavere brændstofforbrug

Dækkene er allerede testet i Italien. Her har Provana Group gennemført en uvildig test af dækket XLR 880 på en John Deere 6250 R traktor med dækstørrelserne 600/70R30 (for) og 710/70R42 (bag).

- Testens konklusion er, at dækkene performer rigtig flot i forhold til konkurrenterne. Blandt andet ligger brændstofforbruget op til 4,6 procent under konkurrenternes, ligesom Ascenso-dækkene har op til 4 procent bedre trækkraft. Det betyder, at dækkene med det samme kan reducere driftsomkostningerne, herunder brændstof, forklarer Palle Beiskjær.

Målet er 100 procent CO2-neutral

- Samtidig rammer Ascenso-dækkene ned i et segment, hvor der hidtil ikke har været et bredt udbud af produktmuligheder i flere prisklasser. Sammenlignet med europæiske konkurrenter er Ascenso-dækkene op til cirka 50 procent billigere i anskaffelse og tilbyder på samme tid en supergod kvalitet, slutter salgsdirektøren.

Mahansaria Tyres Private Limited, der står bag Ascenso-dækmærket, har igennem deres »Tread Green«-indsats, som mål at blive en 100 procent CO2-neutral produktionsvirksomhed. For eksempel er firmaet i fuld gang med at plante 50.000 træer på området omkring fabrikken i Indien, alt spildevand genbruges igen og igen, og regnvandet opsamles for at minimere vandspildet. Desuden anvendes nitrogen i dæk-hærdningsprocessen, hvorved forbruget af vand og damp reduceres.

Læs også