Her kombineres grøntsager og markdrift med ølbryggeri
Hos Samsø Bryghus har man skabt sig en mangeartet forretning med flere ben at stå på. Her bliver de 12 hektar med grøntsager og korn brugt til ølproduktion og til at forsyne den fuldt økologiske café.

Øllet laves først i tanke på loftet i caféen i Nordby og gæres siden i disse tønder i et tilstødende lokale. Kim Vestergaard har haft bryggeriet siden 2006. Fotos: Steven Andersen
En lille traktor med en vandtank på bagenden og to kreativt indrettede pumper, der fortil sender vand ned til de tørstige afgrøder, mens man kører hen over markerne. Løsningen på tørkeudfordringer udgør et godt eksempel på den opfindsomhed og gør-det-selv ånd, der har dannet grobund for Samsø Bryghus.
På det nordsamsiske bryggeri, der kun sælger sine varer på den 114 kvadratkilometer store ø ud for Østjylland, har man brygget øl siden 2006.
Vil du læse mere?
Kære læser, denne artikel fra Effektivt Landbrug er låst.
Kvalitetsjournalistik kræver research, ekspertise og adgang til relevante kilder.
Men vi vil rigtig gerne tilbyde dig et digitalt abonnement i 10 uger for kun 10 kroner om ugen.

Læs hele artiklen
Få straks adgang til at læse hele artiklen uden abonnement. Det koster kun 15 kr.
Allerede abonnent? Log ind her