Her kombineres grøntsager og markdrift med ølbryggeri

Hos Samsø Bryghus har man skabt sig en mangeartet forretning med flere ben at stå på. Her bliver de 12 hektar med grøntsager og korn brugt til ølproduktion og til at forsyne den fuldt økologiske café.

En lille traktor med en vandtank på bagenden og to kreativt indrettede pumper, der fortil sender vand ned til de tørstige afgrøder, mens man kører hen over markerne. Løsningen på tørkeudfordringer udgør et godt eksempel på den opfindsomhed og gør-det-selv ånd, der har dannet grobund for Samsø Bryghus.

På det nordsamsiske bryggeri, der kun sælger sine varer på den 114 kvadratkilometer store ø ud for Østjylland, har man brygget øl siden 2006.

Vil du læse mere?

Kære læser, denne artikel fra Effektivt Landbrug er låst.

Kvalitetsjournalistik kræver research, ekspertise og adgang til relevante kilder.

Men du kan prøve et digitalt abonnement i 10 uger for 10 kroner om ugen.

Læs også