Novozymes og Arla Foods Ingredients vil sammen skabe avancerede proteiner

De to førende virksomheder inden for henholdsvis biotek- og fødevarebranchen indgår nu i et samarbejde om at udvikle avancerede proteiningredienser til mennesker.

Novozymes og Arla Foods Ingredients har indgået et samarbejde om at udvikle avancerede proteiningredienser ved hjælp af præcisionsfermentering.

Biotekvirksomheden Novozymes er verdensførende inden for præcisionsfermentering.

Præcisionsfermentering er en teknik, der finjusterer mikroorganismers molekylære output, hvilket giver større kontrol over fermenteringsprocessen og muliggør skræddersyede proteinsammensætninger.

Virksomheden er specialiseret i fremstilling af enzymer gennem præcisionsfermentering og har siden 2019 haft fokus på at finde nye proteinløsninger til sundhed og ernæring.

I det samfinansierede partnerskab med Arla Foods Ingredients, der er førende inden for ernæring, vil Novozymes bidrage med sin ekspertise i fremstilling af mikrobielle stammer med henblik på at masseproducere proteiner ved hjælp af præcisionsfermentering. Arla Foods Ingredients vil bidrage med sin ekspertise inden for fødevareingredienser, særligt separationsprocesser og tørreteknologi, og med sin viden om det lovgivningsmæssige landskab.

Passer perfekt

- Med dette partnerskab samles to markedsledere inden for deres respektive områder. Samarbejdet med Novozymes passer perfekt til vores ambition om at udforske alternative ernæringsplatforme og supplere vores serie af mejeri- og valleprodukter. Ved at udnytte vores samlede ekspertise, produktionsevner og markedsindsigt kan vi øge det tempo, hvormed vi lancerer innovative proteinprodukter på markedet, siger Henrik Andersen, Group Vice President for Arla Foods Ingredients.

Med dette partnerskab samles to markedsledere inden for deres respektive områder. Samarbejdet med Novozymes passer perfekt til vores ambition om at udforske alternative ernæringsplatforme og supplere vores serie af mejeri- og valleprodukter. Ved at udnytte vores samlede ekspertise, produktionsevner og markedsindsigt kan vi øge det tempo, hvormed vi lancerer innovative proteinprodukter på markedet.

Henrik Andersen, Group Vice President for Arla Foods Ingredients.

Indledningsvis vil man fokusere på at finde en løsning til sygdomsspecifik medicinsk ernæring – en kategori, som protein er en væsentlig komponent i – og senere løsninger til andre segmenter.

- Præcisionsfermentering gør næsten alt muligt i forhold til proteinsammensætning og -struktur, og dette er en fantastisk mulighed for at udnytte fermenteringens fulde potentiale, siger Valerio Nannini, General Manager for Novozymes Advanced Protein Solutions.

- I vores bestræbelser på at udvikle nye skræddersyede produkter er Arla Foods Ingredients den optimale samarbejdspartner for os. Virksomheden har allerede en stærk position inden for medicinsk ernæring og har en stor indsigt i markedets behov samt specifik produktionskapacitet, der supplerer vores egne. Et samarbejde som dette understreger de enorme fremskridt, vi har gjort siden vores beslutning om at gå ind på sundheds- og ernæringsområdet, fortæller han.

Læs også