Ølrester skal reducere omkostningerne ved laboratoriekød
Programmet »Innovationskraft« finansierer et nyt dansk samarbejde mellem DTU og en dansk bio-tech virksomhed, der vil upcycle restprodukt fra bryggerierne til et nyt cellemedie, som kan anvendes i produktionen af kultiveret kød og sænke produktionsomkostningerne betragteligt.

Produktionen af kultiveret kød er i en rivende udvikling, og med et nyt og mere bæredygtigt cellemedie kan produktionsomkostningerne sænkes, så det laboratoriegenererede kød også kan konkurrere på prisen. Foto: Ivan Radic via Flickr
Der arbejdes i øjeblikket på mange løsninger på at mindske klimapåvirkningen, der oftest forbindes med den konventionelle kødproduktion. En af dem er kultiveret kød fra laboratorier.
Teknologien, der fremstilles ved at tage en lille prøve af levende dyreceller, typisk stamceller, som derefter dyrkes under kontrollerede laboratoriebetingelser, er i en rivende udvikling.
Vil du læse mere?
Kære læser, denne artikel fra Effektivt Landbrug er låst.
Kvalitetsjournalistik kræver research, ekspertise og adgang til relevante kilder.
Men vi vil rigtig gerne tilbyde dig et digitalt abonnement i 10 uger for kun 10 kroner om ugen.

Læs hele artiklen
Få straks adgang til at læse hele artiklen uden abonnement. Det koster kun 15 kr.
Allerede abonnent? Log ind her