Medie: Arla-mælk ender fortsat i Rusland

Landsforeningen af Danske Mælkeproducenter (LDM) har modtaget oplysninger, der viser, at der stadig går dansk modermælkserstatning til Rusland. Det skriver foreningen i sit nyhedsbrev.

Oplysningerne bakkes op af tolddokumenter, der i perioden februar 2022 til februar 2023 viser, at mere end 305 forsendelser med modermælkserstatning, produceret af Arla, blev sendt til Rusland. 105 af forsendelserne er sendt direkte fra Arla i Danmark. Det skriver Frihedsbrevet.

Overfor mediet fastholder Arla, at man har afviklet sin forretning i Rusland og stoppet for eksport til landet. Men nogle af Arlas kunder sælger modermælkserstatning videre til det store østeuropæiske land.

- Vi producerer i dag modermælkserstatning for to internationale kunder, hvor produktet bliver solgt i deres navn, og da modermælkserstatning (ligesom medicin) ikke er omfattet af sanktioner, har vores kunder valgt at fortsætte import, skriver Jesper Skovlund, Arlas pressechef, i en mail til Frihedsbrevet.

Endvidere oplyses det, at Arla sender modermælkserstatning til kundens lager i Europa i det ene tilfælde, mens kunden selv sørger for afhentning i Danmark i det andet tilfælde. LDM oplyser, at man er i mod enhverv samhandel med Rusland.

Læs også